aktywny27 Posted July 25, 2012 Report Posted July 25, 2012 Witam.Mieszkam na wsi i ostatnio zauważyłem kunę na podwórko gdzie jest o wiele więcej bo mają gniazdo uu sasiąda i jestem zainteresowany zrobieniem sobie takiej klatki na kuny tylko nie wiem jak posiadam spawrkę transformatorową czy ktoś ma jakieś schematy. Quote
Kropacz Posted July 26, 2012 Report Posted July 26, 2012 Ja sobie robiłem sam pułapkę, działała jak najbardziej zrobiłem ją na podstawie takiej kupnej pułapki która ma sąsiad. Ale muszę przyznać że się narobiłem i niewiele mi z tego wyszło Po miesiacu pożyczyłem od sąsiada pułpakę na kuny tą kupną i po 3 dniach złapałem kunę . Zasada działania pułapki była barodzo prosta. Miała około metra - 2 wejścia z 2 stron. Na środku blacha która drutem zaczepiała o wzdłózny drut wzdłóż pułpaki. Jak kuna weszła do pułpaki ruszała plachąktóra zwalniała długi drut z haczykami, haczyki zwalniały drzwiczki i kuna pozostawała w środku. Ja na tej podstawie zrobiłem swoją ale do mojej za cholere kuna nie chciała wejść :-(. Quote
jacob Posted July 27, 2012 Report Posted July 27, 2012 Szczerze myślę, że lepiej wydać to 150 czy 200 zł i masz super sprzęt, a tak to trzeba się męczyć jak nie wiem co i tak jak Bodzio wspomniał nic z tego nie wyszło. Bodzio a jaką dawałeś przynętę? Quote
aktywny27 Posted August 1, 2012 Author Report Posted August 1, 2012 Może ktoś ma jakieś schematy podobne do zrobienia klatki na kuny może jakieś innej tak żebym mógł pospawać spawarką transformatorową.Albo fotki dać na forum Quote
Jan-ros77 Posted August 2, 2012 Report Posted August 2, 2012 tez mialem problem z kuna, wyżarła mi sporo kur (mimo zabezpeiczen), az w koncu tez kupilem klatke. ogolnie zadzialala, szkodnika wywiozlem i spokoj. ogolnie wydaje mi sie ze te klatki maja konkretny schemat, dwa wejscia, blaszka na srodku która blokuje te drzwiczki. duzo zdjec znajdziesz w necie Quote
johhny Posted August 3, 2012 Report Posted August 3, 2012 podpisuję się pod prośbą o schemat! Lubię pomajsterkować może coś z tego wyjdzie Quote
aktywny27 Posted August 7, 2012 Author Report Posted August 7, 2012 Mógłbym prosić panów forumowiczów o schemat zrobienia samemu klatki na kuny bo lubię majsterkować z góry wielkie dzięki. Quote
blazejrut Posted August 8, 2012 Report Posted August 8, 2012 widzac po odpwiedziach chyba nikt sie tym nie zajmuje, sam czesto ide na latwizne, moze poszukaj w inetrnecie zdjec i na ich podstawie cos wykabinuj Quote
sputnik Posted August 10, 2012 Report Posted August 10, 2012 gdyby tak łatwo było samemu zrobić klatę na podstawie zdjęcia, to raczej nikt nie zakładałby takiego tematu. Największy problem jest z mechanizmem zapadkowym, żeby był skuteczny. Ja osobiście będę musiał zainwestować w taką pułapkę, i raczej kupię ją w sklepie, nie będę majsterkował, bo nawet materiału nie mam. Quote
Recommended Posts