Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witajcie.wstawiłem do mtz-82/95r. nowy oryginalny rozrusznik 12v. i nie chce mi odpalić ,akumulator mam 12v -125ah/690ah.Czy potrzebne są dwie szóstki ,i jakiej pojemności?Mam wstawiony rozrusznik szybko-obrotowy czeski to na tym odpala ,a na oryginale nie da rady ,spaliłem już przez to hebel ,kręci ale za pomału.
Posted
rozrusznik nowy na 12v,pytałem w sklepie to mi powiedział że do mtzeta wstawiają po dwie 6-stki na 195 albo 215amper. musi mieć siłę do rozruchu ,a ten mój 12v/125a to do szybko obrotowego rozrusznika to tak a do tego za mało. jakie macie u siebie założone akumulatory pytam tylko o instalację na 12v .
Posted
kolego sprawdż przewody oczyść połączenia przewodów a przede wszystkim masę kiedyś w c 330 kręcił mi długo lecz bardzo wolno nieraz tylko na odprężniku aż w końcu nie mógł przekręcić a powodem okazał się przewód łączący akumulatory przewód ten mocniej pociągnięty ręką po prostu się przerwał a w środku wyglądał tak jakby nasypał kawałki drucików najlepiej podepnij drugie przewody na próbę
Posted
masa jest ok.bo kręci mi na szybko obrotowym i zapala ,jak podpiąłem spawarkę z rozruchem [do nowego rozrusznika] to zakręcił szybko i odpalił ,i .w sklepie mówi mi ze za mało mam amper na tej jednej 12tce.teraz nie mam jak zwrócić bo rozrusznik jest do mtzeta koszt jednej 6stki /195ah.to 325zl.,a trzeba dwie.
Posted
Kolego Biznes404 to mam dołożyć jeszcze jedną 12 do tej co mam , rozrusznik zostaje 12v i wstawiam przekaznik 12v-24v to samemu można założyć czy potrzebny mechanik-elektryk ?