pawlos_91 Posted August 8, 2012 Report Posted August 8, 2012 Witam, mam problem z moim ciągnikiem mianowicie, dziś wbiło mi małą dźwignię z dolnego położenia (biegi szosowe) i po wbiciu spowrotem mf255 nie jedzie ( nie przenosi napędu na koła) (żaden bieg) odkęciłem korek wlewu oleju i przy zapalonym ciągniku jak włącze bieg a da się nawet bez sprzęgła to widać że zębatki się kręcą a nie przenosi napędu na koła co się stało? Proszę o pomoc PILNE z góry dziękuję za pomoc. Quote
pawlos_91 Posted August 9, 2012 Author Report Posted August 9, 2012 Witam udało się naprawić AWARIĘściągnąlem tą pokrywę pod siedzeniem i na początku nic nie bylo widać tulejka cała wszystko ładnea później włączyłem silnik i biegi zobaczyłem że tam na poziomie ręcznego hamulca nie zazębia się zębatkata dźwignia mała redukcyjna to taki pręt wysuwający się który wypadł z tej tulejki sterującej położenie zębateki było cały czas na środku jak do zapalania czyli luzśrubka się odkręciławłozyłem w tą tulejkę i zakręciłem śrubkę i chodzi Quote
Recommended Posts