pawlos_91 Posted August 9, 2012 Report Posted August 9, 2012 Witam, miałem problem z reduktorem i rozebrałem pokrywę pod siedzeniem żeby dostać się do niego, awarię usunąłem ale przez dłuższy czas mam problem z podnośnikiem przy rotacyjnej muszę trzymać na 1500 obrotach zeby utrzymało i po wyłączeniu ciągnika opada sam podnośnik, jak już mam rozebrany w tym miejscu ciągnik to co może być przyczyną jak to naprawić ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Quote
pawlos_91 Posted August 11, 2012 Author Report Posted August 11, 2012 Witam. 17:11rozebrałem jeszcze raz wszystko kupiłem nowy cylinder tłok i pierścionki do tego podnosnika i po złożeniu dalej opada i nie wiem czy nie jeszcze szybciej i do tego jeszcze wygląda że pompa cały czas pracuje 17:12i inaczej się steruje tym regulatorem co jest przy błotniku płycej głębiej ja ustawie maksymalnie to do samej góry się nie podnosi tylko trzeba tym przy siedzeniu podnieść też na maksimum to wtedy dopiero idzie wyżej 17:13a tak to samym tym przy siedzeniu nie podniesienie wiem co sie stało kiedyś tylko tym pracowałem w polu Quote
DuzyGrzegorz Posted September 22, 2012 Report Posted September 22, 2012 Sprawdź oringi na przewodzie łączącym plecak z dołem. Dźwignia z kulką służy do regulacji siłowej i jeżeli takiej nie używasz to powinna być ustawiona max do tyłu. Dźwignia krótka służy do regulacji pozycyjnej. Jeżeli używasz regulacji siłowej to powinna być ustawiona tak aby przy ustawionej dźwigni z kulką do tyłu podniósł na pełną wysokość ale żeby wieszaki zaczepu polowego były luźne. Jeżeli problemy nie ustąpiły to raczej rozdzielacz. Quote
Recommended Posts