Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam, miałem problem z reduktorem i rozebrałem pokrywę pod siedzeniem żeby dostać się do niego, awarię usunąłem ale przez dłuższy czas mam problem z podnośnikiem przy rotacyjnej muszę trzymać na 1500 obrotach zeby utrzymało i po wyłączeniu ciągnika opada sam podnośnik, jak już mam rozebrany w tym miejscu ciągnik to co może być przyczyną jak to naprawić ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Posted

Witam.

17:11

rozebrałem jeszcze raz wszystko kupiłem nowy cylinder tłok i pierścionki do tego podnosnika i po złożeniu dalej opada i nie wiem czy nie jeszcze szybciej i do tego jeszcze wygląda że pompa cały czas pracuje

17:12

i inaczej się steruje tym regulatorem co jest przy błotniku płycej głębiej ja ustawie maksymalnie to do samej góry się nie podnosi tylko trzeba tym przy siedzeniu podnieść też na maksimum to wtedy dopiero idzie wyżej

17:13

a tak to samym tym przy siedzeniu nie podniesie

nie wiem co sie stało kiedyś tylko tym pracowałem w polu

• 1 month later...
Posted
Sprawdź oringi na przewodzie łączącym plecak z dołem. Dźwignia z kulką służy do regulacji siłowej i jeżeli takiej nie używasz to powinna być ustawiona max do tyłu. Dźwignia krótka służy do regulacji pozycyjnej. Jeżeli używasz regulacji siłowej to powinna być ustawiona tak aby przy ustawionej dźwigni z kulką do tyłu podniósł na pełną wysokość ale żeby wieszaki zaczepu polowego były luźne. Jeżeli problemy nie ustąpiły to raczej rozdzielacz.