Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mechanicznie, chemia tego nie rusza zbyt dobrze.

 

Generalnie jest to roślina inwazyjna. Pamiętaj by się nie poparzyć.

 

Mechanicznie podobno przez 3 lata trzeba z tym walczyć bo odrasta

Posted

To walcz z tym póki mało tego bo potem będzie gorzej.

W sprzyjających warunkach barszcz może urosnąć do niebotycznych wielkości: Liść może mieć rozpiętości 3 metry, wysokość łodygi do dwóch metrów a pień gruby na 10 cm.

Najwięcej tego jest w Warmińsko mazurskim.

Posted

To ile Ty tego masz? Trzy sztuki że chcesz z folią latać?

Wpadaj w to czymś chamskim' date=' skop zetnij, i tak do skutku.

[/quote']

 

jak to zetnie i skopie to mu się to wysieje tak czy siak...z drugiej strony nie ma idealnego sposobu na walkę z tą zarazą...

Posted
ja akurat z wielkopolski, dużo faktycznie tego nie mialem, kilka łodyg na około 1 - 1,5 m, tylko kurcze ostatnio zauważyłem, że jeszcze dwie rosną w innej częsci. boje sie ze juz sie gdzies zasialo...
Posted

Generalnie jest odporny na środki chemiczne ale wiadomo że stężoną dawką spalisz wszystko' date=' kwestia tylko ile za to zapłacisz...

[/quote']

 

Na 5h środek kosztuje 300zł a jeżeli masz tego (barszczu) 1h lub 0,5h to wychodzi nie tak drogo.

Posted

ciekaw jestem jaki geniusz to przywiózł do Polski - bo z tego co słyszałem przyjechało to do nas z Kazachstanu jako pokarm dla bydła...

 

Tak. To miała być tania pasza bo strasznie szybko rośnie ale bydło nie miało zamiaru tego jeśc. W Polsce to już chyba 60 lat jest!!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...