Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem tu nowy wiec witam wszystkich. Zarejestrowalem sie na tym forum z myslą, ze otrzymam od was kilka potrzebnych mi rad. Mianowicie sprawa wygląda tak, mam 16 ha ziemi + budynki, ziemię tą chce uprawic, wziasc nalezne mi doplaty oraz zebrac plon.

Wymysliłem sobie, ze zasieje pszenice lub żyto, nie wiem co jest bardziej opłacalne oraz co jest mniej wymagające. Problem polega na tym, ze nie wiem w jakim okresie zaorac pole, kiedy to uprawic i zasiac tak zeby miało to ręce i nogi. A wiec chciałbym was prosic abyscie powiedzieli mi mniejwiecej na czym to polega, czy orac przed zimą czy po zimie, nastawiam sie na siew zboza jarego, poniewaz nie bede mial teraz jeszcze srodków na posianie ozimego, a przez zimę zbiore potrzebną gotówke na wiossenny siew.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie, i licze na potrzebne mi dobre rady z waszej strony, chcialbym sie dowiedziec jak wygląda cała procedura uprawy zboża i na jaki plon moge sie nastawic :)