Adams Posted August 26, 2012 Report Posted August 26, 2012 Witam!Chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają zbiory zbóż w poszczególnych województwach?U mnie na Podlasiu rzepak i jęczmień ozimy zebrany. Reszta zbóż już gorzej:( Do 7 sierpnia (początku deszczów) rolnicy zebrali 50% a potem ciągle lało było tylko trochę przerwy to po trochu pokoszono i zostało jakoś 25% tak przynajmniej jest w najbliższej okolicy bo w innych rejonach to gorzej:( Quote
Miki Posted August 26, 2012 Report Posted August 26, 2012 U mnie woj. opolskie to co pozostało po mrozach było zebrane bez większych problemów. U mnie z to była susza dopiero teraz coś zaczeło padać. Quote
Adams Posted August 26, 2012 Author Report Posted August 26, 2012 U mnie woj. opolskie to co pozostało po mrozach było zebrane bez większych problemów. U mnie z to była susza dopiero teraz coś zaczeło padać. To może trzeba było żebyście wy dali nam słońce a my wam deszcz bo u nas dalej pada:( Quote
przemek2092 Posted August 27, 2012 Report Posted August 27, 2012 woj. wielkopolskie przeciętnie, również troche mało deszczu ale mogło byc gorzej Quote
Recommended Posts