Anna87 Posted August 29, 2012 Report Posted August 29, 2012 Witam. Mieszkam w mieście i zdarzyło mi się odebrać niedawno poród świń. Ciekawa jestem waszego zdania na temat tego wydarzenia. Jak Wy odbieracie ten niezwykły proces - proces odbierania porodu u zwierzat?Dla mnie było to coś niesamowitego. Nie często miastowi mają z tym styczność pozdrawiam Quote
Miki Posted August 29, 2012 Report Posted August 29, 2012 Ja jestem ze wsi więc dla mnie to żaden nowy widok (jestem ciekaw czy wytrzymała byś przy świniobiciu ). Ale szczerze podziwiam Cię odbierałaś sama czy się przyglądałaś?? Quote
przemek2092 Posted August 29, 2012 Report Posted August 29, 2012 dla mnie ciekawy był poród krowy kiedy były bliźniaki i w dodatku odwrócone, łatwo nie było ale z pomocą weterynarza udało sie ;D były dwa prawie identyczne cielaczki ;D pozdrawiam Quote
Miki Posted August 29, 2012 Report Posted August 29, 2012 Nie no to szacunek! Ja jeszcze nie maiłem okazji zobaczyć porodu bliźniaków ;P Quote
przemek2092 Posted August 30, 2012 Report Posted August 30, 2012 mało jest takich sytuacji ale czasem sie zdarzają ;D większosc wycieleń przebiegała bez problemów Quote
Przemi998 Posted August 31, 2012 Report Posted August 31, 2012 A wiecie o tym jak KROWA za 1 razem urodzi blizniaki to bedzie dawała co roku Blizniaki !!! : D Quote
przemek2092 Posted August 31, 2012 Report Posted August 31, 2012 nigdy takiego zdarzenia nie udało mi sie doświadczyc to nie mogę potwierdzic ;p ale miec taką krowę która zawsze daje dwa cielaki to prawdziwy rarytas ;D bardzo efektywna krowa ;P Quote
Miki Posted September 1, 2012 Report Posted September 1, 2012 No nie tak do końca efektywna bo bliźniaki to z reguły jak dorosną są anemiczne. No ale nie zawsze tak jest Quote
Recommended Posts