Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam nieduże gospodarstwo (50 ha) i 80 szt. bydła mięsnego. Chcę kupić ciągnik starej konstrukcji i mocy do 160 km cena max. 50.000 zł.Ma pracować przy najcięższych pracach polowych (bez tura) Znalazłem eleganckiego Zetora 8245. Czy ten zetor jest coś wart czy to ruina ?http://moto.allegro.pl/zetor-8245-kabina-euro-orbitrol-opony-80-4x4-i2567926428.html Mam już Deutz-Fahr Agrofarm 420 (2010) MF 5435 (2012) Terexa TL100 oraz Kramera 320.

Posted

Miałem 8145 ( to idento to samo tylko kabina zmieniona) i za boga nie wróce do tych ciągników mimo że miałem w perfekcyjnym stanie:)

Chcesz starszej konstrukcji - kup sobie same Explorer albo same Laser, podnośnik 2x mocniejszy, zwinniejsze, tanie części w serwisie, oszczędny na paliwie jak mało jaki inny ciągnik no i dużo wygodniejszy.

A ten Zetor co dałeś to ma 80 Km i ma muła jak diabli - te silniki jak się rozpędzą to idą ale w cięzkiej robocie cały czas gaz w podłodze i łatwo idzie go zamulić, normalnie gaśnie.

• 2 weeks later...
Posted
a ja ci polecam renault 155 54 silnik mwm (fendt) 145 koni podnośnik 8600 kg udżwigu miałem 1614 o większej mocy niż renault tak podają producenci ale niestety ciągnikiem renault wszystko zrobisz prędzej i spalanie małe na 200l oleju napędowego w transporcie lekkim przejechałem 40 km zaorałem 8.5ha uprawiłem to agregatem 5m po 2 razy co daje 17 ha
Posted
Ja nie polecam Renault (u mnie kto ma w okolicy to narzeka na ciągłe usterki). Ja popre kolege @Mikruss z pełną odpowiedzialnością mogę Ci polecić Same bo osobiście nimi pracowałem i bardzo mi się spodobały duże koła, szybki, mocny, tani w utrzymaniu i co najważniejsze w obecnej chwili MAŁO PALI.
Posted

Zastanawiam się nad tym ciągnikiem

szukaj.pl.mobile.eu/ciezarowka-ogloszenia/same-laser-150-gepflegte-maschine-gescher/165259763.html?useCase=SearchSession&lang=pl&pageNumber=1&scopeId=AV&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=21950&makeModelVariant1.modelDescription=laser&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=AgriculturalVehicle&segment=Truck&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&grossPrice=false&crossBorderSearchEnabled=true&category=Tractor&tabNumber=2&picture=2