Jump to content

Recommended Posts

Posted
Pług raczej odpada. Właśnie szukałem agregatu żeby ten zabieg przeprowadzić w miarę szybko i sprawnie, a nie męczyć się z pługiem podorywkowym :(. A talerzówka jaka? Bo nie mam w zasadzie żadnego doświadczenia z tym sprzętem :P. (Ale w sumie jak masz jakiś link do pługa 7 skibowego który pociągnie Ursus C-4011 to chętnie zobaczę.)
Posted

www.moto.allegro.pl/plug-podorywkowy-7-skib-i2594579090.html jakis strasznie drogi, 40 moze miec czasem ciezko, ale w 6 skibach napewno da rade

talerzowka jakas 1.8-2m moze nawet 2.2 zalezy od terenu i ziemi

a cos lepszego, moze taki gruber na wyzszej lapie, cos takiego: www.moto.allegro.pl/agregat-scierniskowy-podorywkowy-i2573280859.html moto.allegro.pl/agregat-scierniskowy-vaderstad-nie-gruber-i2578310842.html tylko nie az tak szerokie

Posted

4ro skibowy pług grudziądz ( odkładnice te co przy 3 skibowym) + MF 675 i 4.5 ha położone w 6 godzin:) (podorywka)

A do ciebie to 5 albo 6 podorywka, o agregacie zapomnij.

PS. Ten agregat Lemkena co dałeś to wg mnie też lipa, nie mówię już o cenie bo to kosmos za kołki ścinane i za starego rupcia, który ma szersze tylko redlice, które w ogóle nie podetną całego podłoża, do tego wałek strunowy, który nadaje się do uprawy anie do ugniatania gleby (rurowy to minimum o dużym przekroju). To co robi ten agregat to możesz równie dobrze zrobić zwykłym agregatem uprawowym ;p

Posted
do takiego ciągnika również odradziłbym agregat ;) za mała moc żeby dało radę coś uciągnąc, co do talerzówki to słyszałem że na sciernisko za bardzo sie nie sprawdza, lepiej już pomęczyc sie troszkę i zrobic to tradycyjnie pługiem ;)
  • 2 years later...
Posted

U nas zrobiliśmy samoróbkę agregat:)

Mamy 30stkę ,a więc wielkiego nie robiliśmy ,agregat o mniej więcej o 15 cm szerszy od ciągnika .Ma 5 łap (co prawda łapy nie są duże ,ale jak najbardziej się spełna w roli agregatu) i do tego wałek strunowy.Co prawda nieraz ciężko ma 30stka z tym agregatem jak jest sucho ,ale do 60tki bym go polecił jak najbardziej .Materiał drogi nie był ,bo to co się znalazło w gospodarce to zostało użyte do zrobienia agregatu .