Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ale w jakim zestawie będzie pracował tzn. jak duże i ile ciągnął będzie ciągnął? A może interesuje cię jakaś konkretna marka albo chcesz żeby ciągnik był w przedziale np 80-100KM?
Posted

Tu masz Mf'a omoto.pl/massey-ferguson-3085-A190786.html moim zdaniem bardzo dobre traktory mocne, ekonomiczne i rzadko się psują.

Albo tu masz trochę większego brata otomoto.pl/massey-ferguson-3125-A205934.html

Tu masz JD otomoto.pl/john-deere-6910-A210851.html otomoto.pl/john-deere-6420-autoquad-plus-A211174.html

Posted

Osobiście śmigam na MF już jakieś chyba 8 lat, zacząłem u ojca na 3080, później 3125, teraz 3120 na fajnym wypasie bo z Dynashift i klimą.

Powiem Ci ciągnik złoto, fakt ze 3125 jest mocniejszy (niby 5 km ale mial tak zdrowy silnik ze dęba stawał przy ruszaniu:D), ale 3120 się spisuje najlepiej.

Ekonomiczny,. duży zapas momentu dzięki małemu turbo, mocny podnośnik, prędkość 32km/h ale można ściągnąć "kaganiec" i śmiga 40 km/h.

W kwocie do 50 tyś nie rzucał bym się na serię 61xx, choć ci powiem że w mojej okolicy znajomy przywozi ciągniki i nieraz był jakiś 6170 w miarę uczciwy poniżej 60 tyś zł.

Prócz MFa mogę śmiało polecić Same Antares (mieliśmy same Lasera 94 rok 110 ), silnik powietrzem chłodzony, fajnie już wyposażony, dużo hydrauliki, prędkość zalezy od skrzyni 30 albo 40 km/h, no i oszczędniejszy jeszcze od MF ;)