Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!!!

Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość:) Mój 3p ma dziwny głoś, słychac jakby chodził jak c330, silnik nie dymi ani na biało ani na czarno. Uszczelki nie wydmuchało, zmieniłem wszystkie filtry, założyłem nową pompke zasilającą i nic nadal dziwnie chodzi. Prosze was o pomoc gdzyć nie wiem za co sie zabrać aby mój 3p chodził normalnie, niektórzy mówią że to wina tłumnik, możliwe to?

Posted
jednak wtryskiwacze miały za małe ciśnienie. wymieniłem dzisiaj końcówki, ale przy składaniu krzywo zakręciłem nakrętke od tej rórki co idzie od filtra paliwa do wrtysku. I teraz muszę zmienić całą rurke i dopiero jutro odpale jak kupię:)
Posted
traktor odpalony. Ale cóż dużo sie nie zmieniło chodzi równiej ale głos ma prawie taki sam, chodzi mi o to że u mnie na okolicy jest 7 3p i każdy chodzi tak samo tylko mój i znajomego chodzą tak samo. Chyba że to wina tego komina
Posted
a dlaczego twierdzisz że uszczelki nie wydmuchało sprawdzałeś? w tym silniku zdarza sie czesto że uszczelkę wydmuchuje pomiędzy tłokami i wody nie wydmuchuje ani do oleju nie dmucha tylko dziwnie chodzi nieraz podczas gaszenia silnika słychać w kominie jak by były nieszczelne zawory
Posted
w tym silniku może tak być że podczas sprężania na jednym z tłoków jeśli uszkodzona jest uszczelka spaliny przedostają się do drugiego cylindra obok w którym nie ma sprężania a nie na zewnątrz, niezmienny wody stan wody i oleju nie jest żadnym dowodem że uszczelka jest w porządku obracając kolbą wał powinneś wyczuć czy jest jednakowe sprężanie jeśli na 2 tłokach jest słabsze a na 1 lepsze może to być uszczelka lub podczas obracania będzie słychać przedmuchy na 2 tłokach podczas sprężania ( u mnie tak było) napisz czy ten silnik zawsze tak chodził czy dopiero niedawno
  • 3 weeks later...