Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, prowadzę badania jak rolnicy oceniają przedstawicieli handlowych z firm sprzedających maszyny rolnicze. Chciałabym wiedzieć jak Państwo ich oceniacie:

a. Czego Państwo nie lubią w ich zachowaniu?

b. Co Państwo lubią w ich zachowaniu?

c. Jakiej firmy/ marki przedstawicieli uważają Państwo za najlepszych?

d. Dlaczego zmieniają Państwo firmę sprzedającą maszyny na konkurencyjną- co poza ceną i serwisem o tym decyduje?

Posted
Rolnicy to fachowcy. "Ciemnoty" się im nie wciśnie. Próby wciskania "ciemnoty" są najbardziej denerwujące. Jeżeli trafi się fachowiec to miłe. Zdarzają się też próby wyłudzeń przez przedstawicieli. Po dwu takich "wizytach" powiadomiłem organy ścigania. Najlepsi są przedstawiciele polskich firm, pomimo że to właśnie ich przedstawiciele próbowali wyłudzić. Nie zmieniam firm.
Posted
Dokładnie jak napisał kolega wyżej, przedstawiciele często wpychają na siłe, ludzie lubią na pewno gdy przedstawiciel jest szczery i podchodzi indywidualnie do klienta i do jego potrzeb, przedstawi mu ofertę dopasowaną do niego. Mnie osobiscie bardzo podoba sie zachowanie przedstawicieli firmy case ;) Myslę że zmiana firmy następuje przede wszystkim ze względu na cenę ;) pozdrawiam
Posted
Ja myślę podobnie. Natarczywi przedstawiciele są traktowani jak akwizytorzy, najlepiej im wcale nie otwierać i nie wpuszczać:) Dlatego lepiej niczego na siłę nie robić, tylko przedstawić prosto swoją ofertę. Najlepiej opisywać w sposób prosty i zrozumiały dla każdego:)