Katarzyna88 Posted September 12, 2012 Report Posted September 12, 2012 Witam, prowadzę badania jak rolnicy oceniają przedstawicieli handlowych z firm sprzedających maszyny rolnicze. Chciałabym wiedzieć jak Państwo ich oceniacie: a. Czego Państwo nie lubią w ich zachowaniu? b. Co Państwo lubią w ich zachowaniu? c. Jakiej firmy/ marki przedstawicieli uważają Państwo za najlepszych? d. Dlaczego zmieniają Państwo firmę sprzedającą maszyny na konkurencyjną- co poza ceną i serwisem o tym decyduje? Quote
DuzyGrzegorz Posted September 12, 2012 Report Posted September 12, 2012 Rolnicy to fachowcy. "Ciemnoty" się im nie wciśnie. Próby wciskania "ciemnoty" są najbardziej denerwujące. Jeżeli trafi się fachowiec to miłe. Zdarzają się też próby wyłudzeń przez przedstawicieli. Po dwu takich "wizytach" powiadomiłem organy ścigania. Najlepsi są przedstawiciele polskich firm, pomimo że to właśnie ich przedstawiciele próbowali wyłudzić. Nie zmieniam firm. Quote
przemek2092 Posted September 17, 2012 Report Posted September 17, 2012 Dokładnie jak napisał kolega wyżej, przedstawiciele często wpychają na siłe, ludzie lubią na pewno gdy przedstawiciel jest szczery i podchodzi indywidualnie do klienta i do jego potrzeb, przedstawi mu ofertę dopasowaną do niego. Mnie osobiscie bardzo podoba sie zachowanie przedstawicieli firmy case Myslę że zmiana firmy następuje przede wszystkim ze względu na cenę pozdrawiam Quote
fermo85 Posted September 18, 2012 Report Posted September 18, 2012 Ja myślę podobnie. Natarczywi przedstawiciele są traktowani jak akwizytorzy, najlepiej im wcale nie otwierać i nie wpuszczać Dlatego lepiej niczego na siłę nie robić, tylko przedstawić prosto swoją ofertę. Najlepiej opisywać w sposób prosty i zrozumiały dla każdego:) Quote
Recommended Posts