mateuszpies Posted September 12, 2012 Report Posted September 12, 2012 czy mógłbym wybudować oborę z płyty betonowej z takiej jak robi się garaże. widziałę kiedyś u kogoś i zastanawiam się na budowę z tego materiału. jaki koszt będzie budowy Quote
Miki Posted September 13, 2012 Report Posted September 13, 2012 Nie wiem z jakich płyt buduje się garaże. Ale najtaniej wyjdzie z płyt prefabrykowanych. Quote
Szubakkk Posted September 13, 2012 Report Posted September 13, 2012 A jakie to będą krowy mleczne czy mięsne ? Quote
mateuszpies Posted September 13, 2012 Author Report Posted September 13, 2012 bendą to krowy mleczne Quote
Szubakkk Posted September 13, 2012 Report Posted September 13, 2012 To ja bym wybudował oborę z zwykłej płyty betonowej.A co do kosztu to nie wiem ;P Quote
barto12 Posted September 13, 2012 Report Posted September 13, 2012 najlepiej wybudować oborę z bloczków Quote
garzew Posted September 25, 2012 Report Posted September 25, 2012 Zgadzam się z barto12. Budowa obory z bloczków jest może trochę bardziej kosztowna i czasochłonna, ale np. zimą ściany nie będą przemarzać i w ogóle będzie cieplej w takiej oborze. A w takiej oborze z płyt to chyba będzie zimno jak w lodówce. Quote
przemek2092 Posted September 25, 2012 Report Posted September 25, 2012 Jeśli krowy mleczne to obora musi byc konkretna, nie można budować z czegos co przy mocniejszym uderzeniu złamie sie Materiał musi byc solidny i wytrzymały, musi izolować pomieszczenie od tego co sie dzieje na zewnątrz przy płycie betonowej zimą cały system pojenia ci zamarznie, to musi byc przemyslana inwestycja Quote
Recommended Posts