Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam mam problem mam case 845 xl 80 koni i chciałbym kupić agregat zastanawiam się nad agregatem uprawowym firmy henart 2.8 czy ta moc wystarczy i czy znacie tą firme prosze o opinie moto.allegro.pl/nowy-agregat-uprawowy-gwarancja-12-mies-1-8m-3-2m-i2634349382.html
Posted

80 ps to spokojnie ok 3.8 metra

ja do zetora 7211 bez przedniego napędu dawałem przez x lat 3.3 metra

I teraz dobra rada - obojętnie jaki agregat będziesz kupował to nie na kółkach podporowych bo one nic nie dawają, cały czas trzeba trzymać na podośniku, tylko z przodu na wale rurowym, a dlatego na rurowym bo na strunowym agregat też idzie w ziemie a na rurowym ładnie idzie po wierzchu i tak jak ustawić głębokość pracy na wałkach to nie będziesz korygował cały czas na podnośniku.

No ale cena takiego agregatu jest 3 albo 4 razy większa niż tego co pokazałeś ;)

Także spokojnie agregat powyżej 3.5 metra, firmy różnie robią jedni 3.6 inni 3.7 a nawet 3.8 i ja bym szedl z takim ciuągnikiem w 3.8 bo agregat uprawowy nie idzie głęboko, max 5-6 cm, więc ta moc jest w zupełności wystarczająca.

Posted

80 ps to spokojnie ok 3.8 metra

ja do zetora 7211 bez przedniego napędu dawałem przez x lat 3.3 metra

I teraz dobra rada - obojętnie jaki agregat będziesz kupował to nie na kółkach podporowych bo one nic nie dawają' date=' cały czas trzeba trzymać na podośniku, tylko z przodu na wale rurowym, a dlatego na rurowym bo na strunowym agregat też idzie w ziemie a na rurowym ładnie idzie po wierzchu i tak jak ustawić głębokość pracy na wałkach to nie będziesz korygował cały czas na podnośniku.

No ale cena takiego agregatu jest 3 albo 4 razy większa niż tego co pokazałeś ;)

Także spokojnie agregat powyżej 3.5 metra, firmy różnie robią jedni 3.6 inni 3.7 a nawet 3.8 i ja bym szedl z takim ciuągnikiem w 3.8 bo agregat uprawowy nie idzie głęboko, max 5-6 cm, więc ta moc jest w zupełności wystarczająca.

[/quote']

Tylko u mnie są ciężkie ziemie i dużo pagurków wątpie żeby uciągnął 3,8 by nim dobrze uprawić czeba dość szybko jechać

Posted
Jeśli są to ciężkie ziemie to 3,8 nie da rady ;) znajomy ma ciągnik ponad stu konny i ma do tego agregat 4 i mówi że łatwo nie ma ;) ale tak jak wcześniej powiedziałem są te ziemie gliniaste ;) na lekkich na pewno nie byłoby tego problemu ;)