mariusz14414 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Witam mam problem mam case 845 xl 80 koni i chciałbym kupić agregat zastanawiam się nad agregatem uprawowym firmy henart 2.8 czy ta moc wystarczy i czy znacie tą firme prosze o opinie moto.allegro.pl/nowy-agregat-uprawowy-gwarancja-12-mies-1-8m-3-2m-i2634349382.html Quote
Mikruss Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 80 ps to spokojnie ok 3.8 metraja do zetora 7211 bez przedniego napędu dawałem przez x lat 3.3 metraI teraz dobra rada - obojętnie jaki agregat będziesz kupował to nie na kółkach podporowych bo one nic nie dawają, cały czas trzeba trzymać na podośniku, tylko z przodu na wale rurowym, a dlatego na rurowym bo na strunowym agregat też idzie w ziemie a na rurowym ładnie idzie po wierzchu i tak jak ustawić głębokość pracy na wałkach to nie będziesz korygował cały czas na podnośniku.No ale cena takiego agregatu jest 3 albo 4 razy większa niż tego co pokazałeś Także spokojnie agregat powyżej 3.5 metra, firmy różnie robią jedni 3.6 inni 3.7 a nawet 3.8 i ja bym szedl z takim ciuągnikiem w 3.8 bo agregat uprawowy nie idzie głęboko, max 5-6 cm, więc ta moc jest w zupełności wystarczająca. Quote
mariusz14414 Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 80 ps to spokojnie ok 3.8 metraja do zetora 7211 bez przedniego napędu dawałem przez x lat 3.3 metraI teraz dobra rada - obojętnie jaki agregat będziesz kupował to nie na kółkach podporowych bo one nic nie dawają' date=' cały czas trzeba trzymać na podośniku, tylko z przodu na wale rurowym, a dlatego na rurowym bo na strunowym agregat też idzie w ziemie a na rurowym ładnie idzie po wierzchu i tak jak ustawić głębokość pracy na wałkach to nie będziesz korygował cały czas na podnośniku.No ale cena takiego agregatu jest 3 albo 4 razy większa niż tego co pokazałeś Także spokojnie agregat powyżej 3.5 metra, firmy różnie robią jedni 3.6 inni 3.7 a nawet 3.8 i ja bym szedl z takim ciuągnikiem w 3.8 bo agregat uprawowy nie idzie głęboko, max 5-6 cm, więc ta moc jest w zupełności wystarczająca.[/quote']Tylko u mnie są ciężkie ziemie i dużo pagurków wątpie żeby uciągnął 3,8 by nim dobrze uprawić czeba dość szybko jechać Quote
przemek2092 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Jeśli są to ciężkie ziemie to 3,8 nie da rady znajomy ma ciągnik ponad stu konny i ma do tego agregat 4 i mówi że łatwo nie ma ale tak jak wcześniej powiedziałem są te ziemie gliniaste na lekkich na pewno nie byłoby tego problemu Quote
Recommended Posts