Jump to content

Recommended Posts

Posted
Nie szukam żadnego haka na nikogo. Raczej muszę wcześniej wszystko 100 razy przemyśleć i się zastanowić czy nie będzie to przeszkadzało sąsiadce, która lubi się czepiać o byle co. Pszczół jeszcze nie mam, dlatego pytam przed, żeby nie było problemów później.
  • 1 year later...
Posted

Miałam podobny problem z sąsiadami. ul stał 15 m od domów naszego i sąsiadów a i tak im przeszkadzał. Ciągle sie czepiali i biadolili i w końcu ,,ktoś" ul podpalił :(

Posted

Ja też myślę nad pszczółkami, ale te plany wcielę w życie dopiero jak szkołę skończę (1,5 roku). Tak do 10 uli. O tyle mam dobrą sytuację, że mam pas ziemi, długości ok 250m, który kończy się potokiem, a gdzieś pośrodku mam zasadzone 10a wierzby energetycznej i przepływa fosa, więc miejsce idealne i daleko od domów. Sąsiadów mam bardzo fajnych, zawsze idzie się z nimi dogadać.

Mój kolega 2 lata temu zaczął przygodę z pszczelarstwem i ma już 15 uli.

Posted
Dobre miejsce na pasieki, szczególnie że tam pewnie wszędzie jest daleko do pól uprawnych, wieć pszczoły będą na 100% bezpieczne nie potrują się od pestycydów :D