rolnik 80 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Witam kupiłem nowego Claasa i dymi na niebiesko co zrobić Quote
*SSaPeRR* Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Ile do tej pory przepracował mth?? Czy już była pierwsza wymiana oleju?? Nowe ciągniki częściowo są docierane na hamowni w fabrykach, ale tam jeszcze napewno pierścienie się nie ułożyły. Możliwe że bierze trochę oleju za to dymek jest. Czytałem że niektóre nowe ciągniki przestają kopcić nawet dopiero po 400-500mth. Kopcenie też może być spowodowane nie za dobrą jakością paliwa. Quote
rolnik 80 Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 Ile do tej pory przepracował mth?? Czy już była pierwsza wymiana oleju?? Nowe ciągniki częściowo są docierane na hamowni w fabrykach' date=' ale tam jeszcze napewno pierścienie się nie ułożyły. Możliwe że bierze trochę oleju za to dymek jest. Czytałem że niektóre nowe ciągniki przestają kopcić nawet dopiero po 400-500mth. Kopcenie też może być spowodowane nie za dobrą jakością paliwa.[/quote'] 55 mth. Trochę mnie to martwi. wymiany oleju jeszcze nie było. Quote
*SSaPeRR* Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 A na bagnecie poziom oleju jakoś się zmienił?? Ja uważam że trzeba jeszcze poczekać. Przynajmniej do tych 100-150mth. Ale może jeszcze wypowiedzą się inni na ten temat.Pozdrawiam. Quote
piernik Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Słuchaj niech popracuje do 100 mth jeśli będzie kopcił zgłoś to i popytaj sie w serwisie czy tak ma palić. Lepiej być ostrożnym bo to nie sa tanie rzczy. Quote
przemek2092 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Dokładnie tak, poczekaj jeszcze i zobaczysz co będzie sie działo, ale nie wolno tego lekceważyć no i też pamiętaj żeby go nie przegrzać Quote
Recommended Posts