mar.ta.pa Posted September 22, 2012 Report Posted September 22, 2012 Witajcie mam taki problem Cielak został zakupiony na początku września i miał 2 tygodnie . Na początku było dobrze potem przestał pić / lub pił niechętnie trzeba mu było podkładać palec , miał biegunkę . Po wizycie weterynarza okazało się , że cielak ma zapalenie płuc dostał leki było niby ok. Po kilku dniach zauważyłam robaki na jego tyłku tak jakby byłyby one w kale . Weterynarz dał mu zastrzyki na robaki i biegunkę , która wciąż się utrzymywała . Teraz jest już dobrze , cielak pije sam jest żywszy ale jedno co mnie niepokoi i nigdy wcześniej nikt w gospodarstwie nie słyszał o czymś takim środek jego ogona jest "goły" tzn nie ma tam sierści tak samo jest na tyłku ... Poradźcie mi ci to może być ? Czyżby osłabienie organizmu po tych wszystkich zastrzykach ? Quote
DuzyGrzegorz Posted September 22, 2012 Report Posted September 22, 2012 Pewnie wycierał jak miał lub ma nadal robaki. Wiele zwierząt tak robi, a samo wycieranie wskazuje na robaki. Często świnie tak robią, ale jest to u nich mniej widoczne. Quote
Mikruss Posted September 23, 2012 Report Posted September 23, 2012 przy mocnej biegunce to normalne ze cielak traci na ogonie i zadzie owłosienie. U mnie ostatnio ja mialy cielaki biegunkę to nawet na dole nóg nad kopytami łysiały tak osłabiony miały organizm Ale jeżeli wyleczone to niedługo po łysieniu nie bedzie śladu Quote
Recommended Posts