michal098 Posted September 29, 2013 Report Posted September 29, 2013 a może ktoś na forum zetknął się z firmą PIECBUD? jeżeli tak, to bardzo proszę o opinie, bo jestem zainteresowany zakupem. Quote
Krecik Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 Słyszałem o nich pozytywne opinie, ale nie wiem, jakie są ceny. Jakim kotłem jesteś zainteresowany, na pellet, ekogroszek ? Z mojego doświadczenia mogę polecić piece Kołton, mam taki z podajnikiem na pellet. Quote
Stiven1983 Posted December 11, 2013 Report Posted December 11, 2013 A piece firmy DEFRO co o nich sądzicie? Quote
Rico Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 defro to odłam zębieckich i z tego co wiem są dość dobre, ale teraz robią wszystkie na jedno kopyto, tak więc jaki nie kupisz będzie dobry i wytrzyma ile ma wytrzymać Quote
adam1208 Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 Ja we wrześniu wymieniłem stary piec na nowy firmy " Heitz " . Znajomy mi go polecił, nie wiem czy to dobra firma ale narazie sprawuje się bez zarzutu. Quote
kubusjettaII Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 osobiście mam Defro i uważam że to dobra firma. Quote
Rico Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 kupiłem KAMEN piec 19 kw duży z nawiewem komputerem, 2 rok i bez problemów, też mogę polecić, ale trzeba brać pod uwagę wszystko: z jakiej blachy, ile gwarancji, jaki materiał do palenia, cena, itd. Quote
Stiven1983 Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 Ja mam właśnie defro 20kw jest całkiem fajny najlepsza jest automatyka cała masa nastaw full opcja wi-fi dostęp przez internet pbsługa 4 pomp.Wszystkie rodzaje paliwa, dwu paleniskowy.I co chyba najważniejsze ekonomiczny. Quote
miecho Posted October 8, 2014 Report Posted October 8, 2014 MAm 1 pytanie. czy Ktoś przerabiał Kocioł zwykły taki zasypowy na z podajnikiem Kocioł? Da sie to zrobić i jak? Quote
jędrek Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 MAm 1 pytanie. czy Ktoś przerabiał Kocioł zwykły taki zasypowy na z podajnikiem Kocioł? Da sie to zrobić i jak? Idzie przerobić bez problemu. Zobacz sobie takie zestawy http://www.sklep-witkowski.pl/c-54/zestawy-do-kotlowniedużo kosztują a jest tu wszystko co trzeba- podajnik sterownik, zasobnik i dmuchawa do kotła żeby zrobić podajnikowy. Pasuje na każdy typ kotła bo pytałem przed zakupem bezposrednio u tego producenta i nietrudny montaż tego Quote
Michałek Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 Oczywiście że da się dostawić podajnik przez drzwiczki. Ci co tak zrobili, w tym ja, twierdzą że to zły pomysł. Brak możliwości dojścia do palnika bez jego wyjęcia to bardzo duży problem. Do tego dochodzi zbyt niskie umiejscowienie palnika w drzwiczkach dolnych wymaga codziennego usuwania popiołu i co za tym idzie wyjmowania palnika (palnik się zażużla i zatykają się otwory nadmuchu). Jeżeli palnik umieścimy w drzwiczkach górnych to sprawność pieca spada. Wyjściem jest wykonanie otworu z boku pieca, ale jak piec ma kilka lat jest to nieopłacalne. Stal jest mocno nawęglona i spawanie jej to "czysta przyjemność". Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
Recommended Posts