Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted
Słyszałem o nich pozytywne opinie, ale nie wiem, jakie są ceny. Jakim kotłem jesteś zainteresowany, na pellet, ekogroszek ? Z mojego doświadczenia mogę polecić piece Kołton, mam taki z podajnikiem na pellet.
  • 1 month later...
Posted
defro to odłam zębieckich i z tego co wiem są dość dobre, ale teraz robią wszystkie na jedno kopyto, tak więc jaki nie kupisz będzie dobry i wytrzyma ile ma wytrzymać :)
Posted
kupiłem KAMEN piec 19 kw duży z nawiewem komputerem, 2 rok i bez problemów, też mogę polecić, ale trzeba brać pod uwagę wszystko: z jakiej blachy, ile gwarancji, jaki materiał do palenia, cena, itd.
Posted

Ja mam właśnie defro 20kw jest całkiem fajny najlepsza jest automatyka cała masa nastaw full opcja wi-fi dostęp przez internet pbsługa 4 pomp.

Wszystkie rodzaje paliwa, dwu paleniskowy.

I co chyba najważniejsze ekonomiczny.

• 9 months later...
  • 5 weeks later...
Posted

MAm 1 pytanie. czy Ktoś przerabiał Kocioł zwykły taki zasypowy na z podajnikiem Kocioł? Da sie to zrobić i jak?

Idzie przerobić bez problemu. Zobacz sobie takie zestawy http://www.sklep-witkowski.pl/c-54/zestawy-do-kotlow

niedużo kosztują a jest tu wszystko co trzeba- podajnik sterownik, zasobnik i dmuchawa do kotła żeby zrobić podajnikowy. Pasuje na każdy typ kotła bo pytałem przed zakupem bezposrednio u tego producenta i nietrudny montaż tego

Posted
Oczywiście że da się dostawić podajnik przez drzwiczki. Ci co tak zrobili, w tym ja, twierdzą że to zły pomysł. Brak możliwości dojścia do palnika bez jego wyjęcia to bardzo duży problem. Do tego dochodzi zbyt niskie umiejscowienie palnika w drzwiczkach dolnych wymaga codziennego usuwania popiołu i co za tym idzie wyjmowania palnika (palnik się zażużla i zatykają się otwory nadmuchu). Jeżeli palnik umieścimy w drzwiczkach górnych to sprawność pieca spada. Wyjściem jest wykonanie otworu z boku pieca, ale jak piec ma kilka lat jest to nieopłacalne. Stal jest mocno nawęglona i spawanie jej to "czysta przyjemność". Pozdrawiam wszystkich na Forum!