Stanlab Posted June 26, 2015 Report Posted June 26, 2015 Witam wszystkich hodowców! Piszę do Państwa w imieniu Firmy Stanlab. Jesteśmy Firmą handlową zajmującą się dystrybucją surowców chemicznych min. do lekarzy weterynarii hodowców drobiu czy trzody chlewnej. W zależności od potrzeb klienta towary sprzedajemy w ilościach detalicznych jak i hurtowych. Zamówione towary dowozimy pod wyznaczony adres.W swojej ofercie posiadamy min. kwas l-askorbinowy, salicylan sodu, surowce do dezynfekcji: woda amoniakalna, formalina, dezosan wigor, intra hydrocare (preparat do dezynfekcji linii pojenia) i inne. Jeżeli jesteś zainteresowany nasza szczegółową ofertą zadzwoń lub napisz: tel: 81 7100744e-mail: dhh@stanlab.net adameczek2001 1 Quote
adameczek2001 Posted June 26, 2015 Report Posted June 26, 2015 Hej, wybierałam u siebie jajka do wylęgu owalne, ładne, bez skazy, prawie wszystkie były takie i wylęgło się 18 kogutów, a kurek 8. Teraz tylko trzeba odchować te koguty..A jednak ta metoda się sprawdza... Quote
lottomito Posted June 27, 2015 Report Posted June 27, 2015 Nie wiedziałem że te kury to takie ,,łazęgi" . Podobno znoszą dużo jaj , tak czytałem w internecie. sprawdziła się ta nośność tych kur?pozdrawiam Tak jaja faktycznie noszą jak szalone tylko że zamiast z gniazd zbierać trzeba szukać ich po sadzie.Niosą już od listopada i z wyjątkiem końca kwietnia gdzie miały mały przestój. Przez około tydzień znosiły tylko ok 10 jajek( 18 kurek) a tak codziennie jest około 15 jajek od nich. adameczek2001 1 Quote
adameczek2001 Posted June 27, 2015 Report Posted June 27, 2015 Tak jaja faktycznie noszą jak szalone tylko że zamiast z gniazd zbierać trzeba szukać ich po sadzie.Niosą już od listopada i z wyjątkiem końca kwietnia gdzie miały mały przestój. Przez około tydzień znosiły tylko ok 10 jajek( 18 kurek) a tak codziennie jest około 15 jajek od nich. A te kurki są puszczone wolno, czy są w jakiejś zagrodzie? Quote
lottomito Posted June 28, 2015 Report Posted June 28, 2015 Do wczesnego popołudnia,siedzą na małym wybiegu około 300 m2. Potem wypuszczam poza wybieg. Nie mają już żadnych barier i mogą biegać do woli. Uprzedze następne pytanie i odpowiem dlaczego tak a nie inaczej. Po pierwsze to jajka. Do czasu wypuszczenia większość kur zdąży już znieść jajka. Druga przyczyna to lisy. Zauważyłem że atakują głównie w godzinach porannych więc moje zostawiają w spokoju bo mają łatwiej u sąsiadów, gdzie kury od rana biegają luzem. Quote
adameczek2001 Posted June 28, 2015 Report Posted June 28, 2015 Większość tych ras kur są kupowane dla jaj przez duże firmy, są one w kurnikach na stałe gdzie znoszą jaja ,najwyraźniej nie nadają się na hodowlę na otwartym terenie. Quote
Recommended Posts