mateuszpies Posted October 8, 2012 Report Posted October 8, 2012 tak wyglonda moja sytułacja. mam działkę budowlaną na wsi i chcę tam postawić oborę i wiatę na bydło . czy dostane pozwolenie na budowę obory. działka ma 2000m2 Quote
DuzyGrzegorz Posted October 8, 2012 Report Posted October 8, 2012 Zobacz temat - http://www.rolnik-forum.pl/Thread-dzia%C5%82ka?pid=14764#pid14764Pewnie będzie ciężko z dotrzymaniem odległości, zwłaszcza płyty obornikowej. Quote
rolnik1500 Posted October 8, 2012 Report Posted October 8, 2012 Wszystko zależy też od ułozenia innych posesji i od sąsiadów. Wiedz, że jak będziesz występował o uzgodnienia środowiskowe to wszyscy sąsiedzi z okolicy będą poinformowani o smrodzie itp i będą musieli sie zgodzić. brak jednej zgody w rezultacie będzie oznaczał klapę. Quote
Mikruss Posted October 8, 2012 Report Posted October 8, 2012 na głębokiej ściółce i raz na kilka miesięcy na pryzmę na pole, nikt się nie może przyczepic Quote
DuzyGrzegorz Posted October 8, 2012 Report Posted October 8, 2012 Na głębokiej ściółce ok. i jakiś zbiornik na gnojówkę. Ale na 20 arach to nawet niema gdzie wybiegu zrobić. Musisz także dobrze na takiej działce rozplanować dojazd po obornik. Jednak podstawa to co jest w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego. Dyrektywa zapachowa jak wejdzie to taka obora może być tylko zabytkiem i wspomnieniem po chowie bydła. Zaraz założę temat i podzielę się wiedzą na ten temat. Quote
Recommended Posts