Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dostałem wyniki głosowania w Komisji Rolnictwa PE. Za poprawką nr 500 było 11 za i 30 przeciw. Ze starych krajów za wyrównaniem dopłat bezpośrednich głosowali tylko Anglicy. Niemcy nasi sojusznicy w sprawach UE byli przeciw.
Posted
Idobrze bo pilnują dopłat własnych rolnikówi itojest normalne a nasi politycy powinni sobie obejrzeć dokładnie palce.Dlaczego? Czy im nie pogniły trzymając w d......Niemcom.Pozdrawiam.
Posted

Idobrze bo pilnują dopłat własnych rolnikówi itojest normalne a nasi politycy powinni sobie obejrzeć dokładnie palce.Dlaczego? Czy im nie pogniły trzymając w d......Niemcom.Pozdrawiam.

Dokładnie cała prawda to co napisałeś nic dodać nic ująć!

• 1 month later...
Posted

Parlament Europejski wczoraj przegłosował stanowisko negocjacyjne w którym proponuje dla polskich rolników 36,3 mld euro, w tym 22,1 mld euro na dopłaty bezpośrednie i 14,2 mld euro na rozwój obszarów wiejskich. Jest to dokładnie tyle ile PE proponował wcześniej, ale jest to o 0,9 mld euro więcej na dopłaty w stosunku do poziomu z 2013 roku i o 0,8 mld euro więcej na rozwój obszarów wiejskich w stosunku do obecnej perspektywy. Wzrost mizerny, ale to mimo wszystko więcej łącznie o 7,7 mld euro w stosunku do tego co wynegocjował Rząd. Jeżeli Rząd będzie się upierał przy 28,6 mld euro ...

(Wszystko w cenach stałych.)

Posted

Pewnie nie dożyje dojścia Polski do średniej UE :) Z tym że to jest stanowisko PE i pewnie koniec końców wyjdzie gdzieś po środku czyli 32 mld

Posted

Witam Panowie,

Macie potencjał, aby stworzyć partię chroniącą polskich rolników i nasze - rolników interesy. Poszukajcie wśród Was dobrego przywódcy i kilku zaufanych doradców. Razem jest nas kilka milionów. Jeśli się dobrze zorganizujemy - wygramy.

Posted

Bez urazy, ale demokracja to taki ustrój który gwarantuje, że ludzie nie będą lepiej rządzeni niż na to zasługują. Ja jakoś w przywódców nie wierzę, zbyt wiele razy się zawiodłem. Jak sami nie będziemy stanowić siły to nic z tego nie wyjdzie, ani z partii, ani z przywódców. Jeżeli będzie nas kilka milionów to jak najbardziej.

Ale wracając do tematu to sprawa wysokości zaczyna się od nowa. Co myślicie aby tylko aktywny rolnik miał możliwość uzyskania dopłat, bo mnie się ten pomysł podoba?

Posted

Demokracja to taki ustrój w którym zwykły rolnik ma 3-8 kontroli z ARiMR, z biur certyfikacji, z powiatowego inspektoratu weterynaryjnego, z sanepidu.

Mimo klarowności i spełniania wszelkich norm i wymogów a tym czasem wielkie firmy sprzedają stare mięso, sól drogową itd

A co do dopłat rząd nic nie zrobi bo on tez okrada POLSKICH rolników to czemu ma zabronić robic tego Uni