ZbyszekW8 Posted October 12, 2012 Report Posted October 12, 2012 witam!potrzebuje skubaczki na gesi, mam niewielka hodowle i teraz na własne potrzeby chce pare sztuk przygotowac dla rodziny. jaka byłaby najlepsza? Quote
pauli85 Posted October 12, 2012 Report Posted October 12, 2012 Są skubarki automatyczne ogólnie do drobiu, więc uniwersalne. Są wygodne, bo tusze zbliża się tylko do obracającego się bębna. Działanie jest podobne jak tych przemysłowych, w ubojniach. Cena to ok.2000zl. Quote
ZbyszekW8 Posted October 15, 2012 Author Report Posted October 15, 2012 A na gęsi nie bedzie potrzebny inny rodzaj palcy do skubarek? bo tak przegladałem ofertę i sie zacząłem nad tym zastanawiaćchciałbym kupic cos na dłuzej Quote
Jan-ros77 Posted October 16, 2012 Report Posted October 16, 2012 Najlepszy do gesi byłby taki krótki a gruby palec do skubania - mieniej wiecej 9 lub 10 cm. skubarki masz rózne, do skubania na sucho czy mokro, ale producenci tez rozgraniczaja - inna bedzie do skubania gesi a inna do przepiorek Quote
jacob Posted October 16, 2012 Report Posted October 16, 2012 A na gęsi nie bedzie potrzebny inny rodzaj palcy do skubarek? bo tak przegladałem ofertę i sie zacząłem nad tym zastanawiaćchciałbym kupic cos na dłuzej Modele do skubania gęsi są z reguły większe i mają większą moc. Jeżeli chcesz kupić maszynę na dłużej to lepiej dołożyć trochę, bo za 2000 zł to są skubarki do małego drobiu. Skubarka do gęsi to wydatek powyżej 2500 zł. Quote
pauli85 Posted October 16, 2012 Report Posted October 16, 2012 Z tego co widziałam to skubarka ma przeznaczenie dla wszystkich rodzajów ptactwa domowego i hodowlanego. Ta w cenie niecałe 2tys. służy do skubania na mokro. Palce można w razie czego wymienić, ale rozmiar bębna jest już bardziej uniwersalny:) więc przyda się też do innego rozmiaru. Quote
jacob Posted October 17, 2012 Report Posted October 17, 2012 Uniwersalny dla małego drobiu. Gęsi i kaczki są dużo większe, także skubanie w urządzeniu z małym bębnem to katorga... Quote
Jan-ros77 Posted October 17, 2012 Report Posted October 17, 2012 Na poczatku myslalem zeby kupic cos uniwersalnego, ale przegladalem pare ofert i mysle ze kupie taka specjalnie do gesi do skubania na mokro Quote
johhny Posted October 18, 2012 Report Posted October 18, 2012 Na poczatku myslalem zeby kupic cos uniwersalnego' date=' ale przegladalem pare ofert i mysle ze kupie taka specjalnie do gesi do skubania na mokro[/quote'] Możesz pokazać co wybrałeś? Sam szukam czegoś porządnego dla wujka Quote
ZbyszekW8 Posted October 19, 2012 Author Report Posted October 19, 2012 jak wpisywalem w necie to mi klika stron pokazalozastanawialem sie nad ta:http://www.hodowlany.pl/i1020_Skubarka_do_kaczek_indykow_i_gesi.html bo jest tylko do wiekszych ptakow, moze jak ktos kupowal to poda jakies opinie, bo u mnie to pierwszy tego typu zakup. Quote
johhny Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 Aa hodowlany.pl robiłem tam kilka razy zakupy, wszystko OK. Dzwoniłem tam dzisiaj, bo mnie wujek ciśnie trochę, ogólnie dowiedziałem się, że ta skubaczka jest produkcji włoskiej, zero z nią problemów, paluchy można dokupić do niej w każdej chwili a serwis w normalnie w Polsce od ręki. Także chyba ją też będziemy brać, bo widać, że to nie jest pierwszy lepszy szmelc. Quote
ZbyszekW8 Posted October 22, 2012 Author Report Posted October 22, 2012 a czy w takim razie po zakupie moglbys mi dac znac co i jak z obsluga? czy jest instrukcja jakaszapatruje sie na nia tylko chce tez cos sprawdzonegoa twój wuja tez do gesi potrzebuje skubaczki? Quote
johhny Posted October 23, 2012 Report Posted October 23, 2012 Tak, też do gęsi. Co do obsługi to jest bardzo miła, dzwoniłem tam dwa razy i odpowiedzieli mi na każde pytanie. Pytałem też o instrukcje i jest dołączana instrukcja po polsku także z tym nie ma problemu. Nie ma sprawy, zdam Ci relację jak tylko dostaniemy skubaczkę, powinna przyjść do piątku. Quote
ZbyszekW8 Posted October 24, 2012 Author Report Posted October 24, 2012 no chodzilo mi bardziej o obsluge maszyny ale jak jest instrukcja to dobrze. widziałem tam jeszcze skubaczkę taka do drobiu ital, troche tansza ale nie wiem czy bylaby dobra. dziekuje, fajnie ze znalazl sie ktos z podobnym problemem zawsze latwiej wybrac Quote
johhny Posted October 30, 2012 Report Posted October 30, 2012 no chodzilo mi bardziej o obsluge maszyny ale jak jest instrukcja to dobrze. widziałem tam jeszcze skubaczkę taka do drobiu ital' date=' troche tansza ale nie wiem czy bylaby dobra. [hr']dziekuje, fajnie ze znalazl sie ktos z podobnym problemem zawsze latwiej wybrac Też patrzeliśmy na tą Ital, ale miała za mały bęben. Ogólnie powiem tak: osobiście nie używałem tej skubarki dla gęsi ,tylko mój wujek, który jest z niej bardzo zadowolony i mówi, że nie żałuje zakupu. Jak chcesz sobie z nim o niej pogadać to napisz na priva i podam Ci nr. pzdr Quote
www.t4all.pl Posted May 10, 2016 Report Posted May 10, 2016 Witam, Odświeżam temat: skubarek (skubaczek) drobiu, jednocześnie chcąc polecić nasze gotowe rozwiązania / urządzenia: KLIKNIJ - SPRAWDŹ. W razie pytań proszę o kontakt: PREZENTACJA - VIDEO. Dostępne różne pojemności !!! Pozdrawiam, Aleksander Wencek Tel. +48 604 745 857 e-mail: biuro@t4all.pl http://technologies4all.pl/AUKCJE/LOGO/TECHNOLOGIES4ALL-LOGO-T4ALL-PL.png Quote
Recommended Posts