Jump to content

Recommended Posts

Posted
witam, mam zapytanie odnośnie pompy hydraulicznej do fergusona. jak sprawdzić czy zakład do którego oddałam pompę wykonał jej regenerację? popma po założeniu nie podnosi tak jak powinna po mimo regeneracji. bardzo prosze o pomoc, pozdrawiam
Posted
Może to nie pompa lecz rozdzielacz lub oring na przewodzie łączącym "plecak" z pompą. Ja chciałem wymienić pompę a mechanik wymienił tylko te oringi i wszystko wróciło do normy (prawie bo rozdzielacz jest w taki sobie stanie). Jeżeli podnośnik nie trzyma to coś z rozdzielaczem podnośnika.
Posted
na pompę ( 3 regeneraje) wydałam już 8tysięcy.... teraz okazało się że jednak trzeba nowa zakupić koszt 8,5 tys z założeniem. chciałabym pociągnąć firmę do odpowiedzialności. podejrzewam że pompa nie była robiona
Posted
może i nie była robiona ale upewnij się czy olej jest właściwy i czy ktoś czegoś nie wsypał do oleju i pompa po uruchomieniu szybciutko się uszkadza bo jak piszesz 3 regeneracje i za każdym razem nie działa tak jak powinna albo jest inna przyczyna a pompa jest w miarę dobra sprawdzili ją w tucholi i tylko wzieli pieniążki i jeszcze może zmień mechanika nieraz jeden nie może sobie poradzić a drugi naprawi w momencie bo się na tym dobrze zna i oceni czy to pompa czy coś innego bo nie wymienia się pompy jeśli słabo działa hydraulika trzeba najpierw sprawdzić tą pompę i pozostałe układy bo niekiedy hydraulika jest bordzo rozbudowana i trzeba naprawdę mieć dużo wiedzy i odpowiedni sprzęt by to naprawic ,może pompa pracuje pod dużym ciśnieniem cały czas i żadna pompa tego długo nie wytrzyma nawet nowa
Posted
zobaczymy ile pochodzi nowa... tylko kurcze aż tyle tysięcy poszło na tamtą... jeśli chodzi o robienie ciągnika to robiła to naprawdę zaufana firma z Sannik. gdzie naprawdę specjalizują się w takie naprawy.Firma z Sannik stwierdzila że pompa nie była regenerowana... na początku dyrektor zgodził się oddać pieniądze a za dwa dni zadzwonił że jednak nie...
Posted

tak prawdę mówiąc pomp nie oddaje się do regeneracji tylko się kupuje nową.

Na dzień dzisiejszy jest tyle firm, mnóstweo zamienników że naprawdę idzie dobrać coś dla siebie ;)