devito Posted October 16, 2012 Report Posted October 16, 2012 WitajcieMam problem z JCB 530 nie wchodzą biegi. Najpierw jak zimna nie da się w ogóle ruszyć z miejsca na żaden bieg nie reaguje. Po rozgrzaniu silnika jeździ ale na 1 i 3 biegu do przodu. Chcę spróbować swoich sił i samemu zabrać się za naprawę, ale na razie to tylko sprawdziłem cewki na poszczególnych biegach wszystko jest ok nie wiem czy to może być skrzynia biegów czy tylko sprzęgło. Mile widziane podpowiedzi Quote
devito Posted October 20, 2012 Author Report Posted October 20, 2012 Dalej mam problem Gość z serwisu chce 500 zł za diagnoze ale nnie do końca może coś znaleść. Dzisiaj na przykład znalazł się 2 bieg którego długo już nie było wydaje mi się zę to może być jednak sprawa nie skrzyni tylko elektryki Quote
DuzyGrzegorz Posted October 21, 2012 Report Posted October 21, 2012 Sprawdziłeś cewki pod względem elektrycznym czy że przesuwają? Może dostał się olej z brudami. Na to wskazuje że na zimnym nie działa. Quote
Recommended Posts