Kowalik Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Agrowłókninan w znaczący sposób poprawia wegetecję roślin. Chodzi mi oczywiscie te rośliny które nie są pod agrowłókniną czyli chwasty. W przyszłym roku zamierzam eksperymentalnie zapikować dynię i patisony. Całość na polu około 50 arów. Raczej nie powinno byc problemu ze zbytem. Chciałem to właśnie uprawiać na agrowłókninie. Czy możecie mi doradzić jaką agrowłókninę powinienem zastosować. Agrotkaninę polietylenową czy lepiej poprostu agrowłókninę. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote
Kronel Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Najlepiej sprawdza się standardowa agrowłóknina nie taka jak worek polietylenowy tylko taka jak mata. Wprawdzie jest mniej wytrzymała ale ty i tak ją potrzebujesz na jeden sezo, bo rozkładanie 2 raz tej samej to praca sysyfowa. Radził by użyć takiej agrowłókniny: http://www.rabatka.pl/94_Agrowloknina_czarna.html Quote
Recommended Posts