Kowalik Posted November 21, 2009 Report Posted November 21, 2009 Mam pytanie odnośnie tatuowania trzody chlewnej. Chodzi mi o to co wymaga agencja. Jaką tatuopwnicę mam kupić, jaka jest lepsza taka na uszy czy na grzbiet młotkowa. Problem jest taki że chyba zaczęli kontrolować i wolał bym nie mieć problemu. Jak się tatuuje jakie są wymogi itp? Dzięki za odpowiedź. Quote
Kronel Posted November 22, 2009 Report Posted November 22, 2009 Tatuowanie świń to prosta sprawa. Zalezy czy będziesz tatuował tuczniki czy prosięta. Jeżeli tylko tuczniki to najlepiej kupić sobie tylko tatuownicę młotkową. Jeżeli i prosieta i maciory i wszystkie inne. To tatuaż nabijasz w uchu zgodnie zwymogami agencji, tutaj jest to wszytsko opisane. Jak tatuować świnie Są to ogólne zasady znakowania zwierząt. Quote
Zuzanna Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Hej, ja robię tatuaże prosiętom tatuownicą uszną. Robię to z tuszem więc zanki zostają na długi czas. Do tej pory używałam tuszu w kremie ale bardzo się trzeba było nabrudzić. Znalazłam fajny tusz w sztyfcie i to jest super sposób. Kupuję w sklepie interentowym bo u nas nie ma a poza tym tanio;-) http://www.hodowlany.pl/i298_Tusz_do_tatuownicy_w_sztyfcie__czarny.html Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts