Ojciec Posted October 28, 2012 Report Posted October 28, 2012 Witam chciał bym sam przeprowadzić korektę racic u krów mlecznych. Posiadam klatkę muszę tylko kupić tarcze i noże, słyszałem że niektóre tarcze się nadmiernie nagrzewają i potrafią przegrzać racicę. Prosił bym was o porady jakie tarcze wybrać i noże, no i najważniejsze prosił bym was o porady jak ukształtować racicę jaką powinna mieć długość. Przyglądałem się jak to robi specjalista ale co innego przyglądać się a co innego praktyka. Pozdrawiam. Quote
Zetor-maniak Posted October 28, 2012 Report Posted October 28, 2012 U nas wójek się kiedys tym zajmował. Miał wprawę i sam wszystko robił. Odkąd odszedł zajmuje się tym zlecona firma. Tzn. facet specjalista co jeździ po hodowlach i to robi. Z tego co wiem to tarcza przede wszystkim grube ziarno - tzwn. gruboziarnista. Tutaj jest sklep ze sprzętem do . Jak widziałem jak to robił specjalista to miał dużo sprzętu ale tak naprawde używał tylko jednych kleszczy czołowych i szlifierki z tarczą. Quote
Recommended Posts