mateuszpies Posted November 12, 2012 Report Posted November 12, 2012 mój wujek kupił działke o powierzchni 1694m2. i chce na niej postawic garaż w którym bendzie hodował 60 świń. na garaz dostał juz pozwolenie. ale tera ma taki problem czy musi mieć nadany nr gospodarstwa i stada. a chyba żeby dostać nr gospodarstwa i stada treba mieć ziemie. i na tej działce nie postawi domu. czy dostanie nr gospodarstwa jeśli nie posiada ziemi. Quote
DuzyGrzegorz Posted November 12, 2012 Report Posted November 12, 2012 Tutaj masz szczegóły - http://www.rolnik-forum.pl/Thread-za%C5%82o%C5%BCenie-gospodarstwa--5568Pozdrawiam Quote
íktorn Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 z tego co wiem to i tak bedzie musial co roku zalatwiac cos takiego jak pozbycie sie obornika wiem bo np u mnie przypada 1.6 szt doroslego bydla na ha i jak mam 60szt doroslego bydla to musze mniec okolo 40ha uzytkow wiem bo sasiad zalatwial ze odadaje obornik do kogo innego i trzeba to podbic na gminie i potem bodajrze dolaczyc do dokumetacji Quote
Recommended Posts