Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Internetowych sklepów rolniczych jest bardzo dużo, na każdym kroku możemy znaleźć tak samo zresztą jak innej branży wiele sklepów.

Wiemy również iż sklepy posiadają wyłącznie ograniczoną ilość produktów a te co mają zintegrowany sklep z magazynem mają dużo lecz są drogie.

Moje pytanie jest dla Was co myślicie i czy miał by sens serwis w który realizował by wyłącznie sprzedaż towaru zamówionego przez klienta po wcześniejszej wycenie i ustaleniu terminu realizacji.

Oczywiści nikt nie pozwolił by sobie na taki sposób zakupów jak maszyna stoi na polu lecz w przypadku planowanych remontów można chyba a raczej na pewno zaoszczędzić kilkaset złotych.

Posted
Obserwacje rynku są słuszne. Ja osobiście przywiązuję się do sklepu, nie tylko internetowego i chciałbym aby w jednym sklepie kupić wszystkie potrzebne części. Pomysł jest dobry, popieram. Chyba można na tym odnieść sukces rynkowy, a wypowiadam się jako osoba prowadząca kiedyś kursy marketingu internetowego.
Posted

Moje pytanie podyktowane jest tym iż prowadzę sklep internetowy już ok jednego roku, sprzedaż jest ale nie taka jaka by była zadawalająca a posiadamy w ofercie ok 1500 produktów.

Pracowałem w branży ok 15 lat i wiem gdzie czego szukać dla tego mogę zaproponować dobre ceny, oczywiście klient by decydował czy chce Polski produkt ( jesli taki będzie ) czy zamienniki itp

Były by to wszystkie części zamienne, weterynaria, jeździectwo, ogrodnictwo ....

Posted

Myślę, że bez wyjątku czy byłby to sklep zintegrowany z magazynem lub tak jak mówisz "sklep na zamówienie", największe znaczenie będzie miało tutaj pozycjonowanie sklepu w Internecie. Klient musi najpierw znaleźć sklep lub na niego trafić, a bez dobrego pozycjonowania to niestety ruchu nie będzie.

Swoją drogą mógłbyś dać linka do sklepu, z chęcią obejrzę towary ;)

Posted

Bardzo precyzyjnie #jacob to ująłeś. Druga kwestia to znalezienie towaru i pewność, że ten towar to właśnie ten którego szukasz. Niestety w internecie są dwie grupy szukających i trudno ich ze sobą pogodzić. Jedni chcą taniej niż w składnicy (jest ich coraz mniej, ale nadal stanowią poważną grupę której nie można lekceważyć), drudzy szukają lepszego, pewnego towaru niż w składnicy. Z tą drugą grupą też jest pewna zagwozdka marketingowa. Jeżeli szukasz towaru i nie zależy Ci na jakości to kupujesz tani kiepskiej jakości, ale kupując drogi towar możesz kupić zarówno ten dobrej jakości jak i kiepski. Tu już pewności nie masz. Jak przekonać klienta, że twój towar jest dobrej jakości? Oto jest pytanie.

I jeszcze jedna kwestia. W sklepie internetowy kupują osoby znające się na rzeczy, wymagający rzeczowego opisu. Popatrz na sklepach jak wyglądają takie opisy. Tam jest totalna porażka. Tym możesz wygrać.

Posted
Mysle, ze jest to dobry pomysł bo niejednokrotnie szuka sie cześci do różnego sprzetu, a czesto jest tak ze sklepy go po prostu nie maja...Dobrze jednak zebys to technicznie przemyslał, przyszłościowo- gdy zamówień bedzie wiecej zeby każdemu z osobna oferty nie przygotowywac
Posted

jacob - Zgadzam się w 100% lecz są jeszcze inne metody reklamowe i promocyjne :-)

DuzyGrzegorz - klient po przesłaniu zapytania otrzymał by wiadomość czy towar jest produkcji krajowej czy import, oczywiście zdaję sobie sprawę iż krajowi producenci również ściągają towar ze wschodu i wkładają w swoje opakowania.

Jac555 - oferty były by przesyłane w ciągu 24 h a standardy ? hmm oczywiście jakieś by były ale to pojedyncze a każde zapytanie dotyczące większej ilości towaru lub towaru " drogiego " była by wyceniana indywidualnie.

Obecnie nie chciał bym przesyłać linka tego sklepu co jest aby nie było to potraktowane na forum jako autoreklama i łamanie regulaminu.

• 10 years later...
Posted

Zgłoście się do nich - whm.agency , to grupa agencja marketingowa, na której można polegać, że ogarną marketing całościowo i z dobrymi efektami. Działają na rynku już długo i mają w tym naprawdę duże doświadczenie. ale pozycjonowanie to nie wszystko gdyż ważnym elementem jest też ochrona wizerunku w internecie waszej firmy więcej o tym można się dowiedzieć tutaj https://wmh.agency/kontrola-i-ochrona-wizerunku-w-wizytowce-google-moja-firma/