dzikus Posted November 15, 2012 Report Posted November 15, 2012 Witammam pytanie czy mogę dostać się do koła obrotów niezależnych przez cofnięcia do tyłu wałka przekaznika mocy? czy jest potrzebne rozpołowanie ciągnika? Quote
grzepaku1 Posted November 15, 2012 Report Posted November 15, 2012 jeśli dobrze rozumiem chodzi ci o koło duże na dolnym wałku (przesówne)którym włącza się wałek przekażnika to chyba nie trzeba odjeżdżać silnikiem musisz z tyłu wysunąć wałek przekażnika następnie przez okrągły otwór około 10 cm gdzie jest często montowana kabina albo jest zaślepione pokrywką odkręcasz krótkim kluczem 13 cztery śróby na pokrywce zdejmujesz pokrywkę póżniej odpowiednimi szczypcami zdejmujesz zabezpieczenie i wałek powinien się wysunąć do tyłu tylko nie wiem czy koło zębate wyjdzie przez otwór zaślepiony pokrywką jeśli wyjdzie do zrób jak pisałem a jeśli nie to niestety trzeba jednak odjechać silnikiem Quote
dzikus Posted November 19, 2012 Author Report Posted November 19, 2012 Dzieki, tak mi sie zdawało własnie tylko czy koło zębate sie nie wyciąga przez górną pokrywe? Quote
Recommended Posts