Jump to content

Recommended Posts

Posted

cena coś bardzo podpadająca ;)

Wspomaganie ma na pewno starego typu to za lekko sięnie kręci (chyba ze ktos na orbitrol przerobił).

Ogólnie ciągnik nawet mocny ale ze słabym podnośnikiem i ciężką pracującą skrzynią biegów ;)

Sprawdź sobie jak silnik chodzi (do super zrywnych nie należy :P ), czy biegi nie wyskakują no i czy zółw - zając działa (wzmacniacz moementu - działa jak dodatkowy półbieg pod obciążeniem), jeżeli nie ma go w ogóle (zaspawany) to licz min 1500 zł na jego uruchomienie a warto bo to chyba najlepsza rzecz w tym ciągniku, nie wyobrażam sobie jak można tymi ursusami bez tego pracować ;)

Posted
naprawa tego żółwia nie jest taka droga tylko trzeba wiedzieć jak rozebrac uszkodzonego by nie wymieniać wszystkiego ja u siebie to ciąłem satelity razem ze sworzniem po przecięciu sworznia na środku wbijałem go z zewnątrz do środka za każdym razem o grubość tarczy aż wsystko wyszło bo przy uszkodzonym łożyskowaniu nie da się ich wybić koszt sworzni łożysk satelit jest około 200 zł plus inne drobne rzeczy tylko żeby nie był zaspawany i całkiem zajechany