andrzejm1808 Posted November 23, 2012 Report Posted November 23, 2012 :huh:Czy warto sprzedać proso firmie ws trade?nie płacą od ręki:) Quote
Zetor-maniak Posted November 23, 2012 Report Posted November 23, 2012 Z tego co pamiętam to ta firma kupowała zboże odmojego sąsiada. Nie było żadnych problemów z zapłatą bo bym o tym wiedział. Tak więc w przypadku sprzedaży zboża było ok. Quote
aminiok Posted January 31, 2017 Report Posted January 31, 2017 również do nich sprzedawałem 100t pszenicy i nie miałem z nimi problemu, odbierali też od mojego znajomego kilka wsi dalej trochę poczekał na kasę (do 2 tyg) ale wypłacili wszystko, tak więc ok Quote
Halifaxx Posted March 26, 2017 Report Posted March 26, 2017 Jak płacą od ręki to plus, bo niektóre firmy oczekują naprawdę długich terminów płatności. Quote
Monk Posted March 29, 2017 Report Posted March 29, 2017 Jak płacą od ręki to plus, bo niektóre firmy oczekują naprawdę długich terminów płatności. To wtedy podpisuje się umowę, w której zawiera się terminy płatności. Sam płacę regularnie swoje zobowiązania i oczekuje, aby inni płacili terminowo swoje rachunki wobec mnie. Ewentualnie https://www.monevia.pl/jak-to-dziala/a wszelkie koszta z tego tytułu doliczyć do fv i tyle. Quote
czerem Posted September 3, 2017 Report Posted September 3, 2017 Teraz coraz częściej klienci nie płacą od ręki, taki miesiąc czekania robi się standardem. Wiadomo, można odmówić, ale po co skoro jest faktoring w bankach czy instytucjach finansowych jak Idea Money? Pieniądze dostaje się bez problemu po wystawieniu faktury Quote
Vademecum Posted September 4, 2017 Report Posted September 4, 2017 to jest może i dobre ale dla kogoś kto zarabia codziennie a nie raz w roku Quote
gielda-Rolna.com Posted January 12, 2018 Report Posted January 12, 2018 nadal jest dużo ogłoszeń o zakupie i płatności w dniu odbioru zboża Quote
Recommended Posts