Jump to content

Recommended Posts

Posted
nie wiem czy to jest możliwe by była woda w mleku ale najpierw sprawdż czy ktoś nie ma dostępu i ci tą wodę dolewa a może masz dojarkę przewodową i woda pozostaje w rurach podczas mycia .jednemu u nas ciągnik dużo spalał a okazało się że miał pracownika który to paliwo regularnie spuszczał
Posted
Ja tego problemu nie miałem ale mój sąsiad miał i powiedział że to trudno stwierdzić co jest przyczyną okazywało mu się rok po roku szczególnie na wiosnę przychodziły złe wyniki i woził mleko na badania lekarzy się pytał też tak trudno określali co może być przyczyną i tak w dwóch tygodniach samo mleko doszło do normy tyle od sąsiada może ktoś miał większe doświadczenie z tą sprawą to by było dobrze jak by coś napisał więcej :D .
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Posted
Nam wstrzymali odbiór mleka bo wody było 10%. Dwa tygodnie jeździłam z próbami. Aż jeden wet kazał zakręcić wodę na noc, aby krowy napiły się rano. Woda zniknęła. Lecz czy to pomogło trudno powiedzieć.
Posted
Witam z tego co mi wiadomo to krowom brakuje białka, sam osobiście nie miałem takiej sytuacji tylko rozmawiałem z lekarzem. Krowy maja bardzo duży niedobór białka dlatego pojawia się woda w mleku. Dostarcz krowom białka ( pasze koncentraty śruta) i powinno być w porządku.