Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam pytanie czy któryś z was ma taka maszynę i jak się ona sprawuje?

pytam bo mam okazję kupić taki agregat i doszły mnie słuchy, że praca z nim powoduje awarie skrzyni biegów ciągnika, czy to prawda? proszę o podpowiedzi ;)

Posted
Przemek pomyśl jak agregat może uszkodzić silnki traktora? Napisz jaki to jest agregat - model, może jakieś zdjęcie masz. Chętnie mam znajomego co miał do czynienia chyba z każdą maszyną świata:) podpytam.
Posted

No właśnie mi ta teza tez za bardzo nie pasuje, ale wolę się upewnić zanim kupie taki agregat

post-231-14224791656443_thumb.jpg

a tak poza tym to nie napisałem o silniku tylko o skrzyni biegów bo ten agregat pcha ciągnik. Ciekawy jestem czy ma tez dobre zabezpieczenie na kamienie?

Posted
Ten agregat bardziej wygląda jak jakaś przerośnięta glebogryzarka. Apropos skrzyni to pomyśl na chłopski rozum np. jak masz przyczepy i jedziesz z górki to one też Cie pchają do przodu i to z o wiele większą siłą niż taki agregat ;-).
Posted
Nie jest to jakiś duży agregat ale pamiętaj o dobraniu odpowiedniej mocy ciągnika ;) starki najczęściej zdarzają sie wtedy kiedy oszczędzamy i dobieramy ciągnik o mniejszej ilości koni mechanicznych niż jest to zalecane ;)