Jump to content

Recommended Posts

Posted
potrzebuje pomocy w jaki sposób zdobyc pieniądze na zakup gruntu. wyszła taka sytacja ze muszę w krótkim czasie wykpić dzierżawę, sytuacja mnie zaskoczyła bo wykup był ustalony ze za jakieś 7 lat. już wiem że musze wziąc kredyt ale może wiecie coś o jakiś kredytach z dofinansowaniem, albo jakiś programach z arimr z których można jeszcze do końca roku skorzystać.
Posted

no to mnie dobiłeś.... znalazłam w banku spółdzielczyn tylko kredyt inwestycyjny z poręczeniem hiptecznym, na całą wartość inwestycji tzn tyle co w umowie wstępnej ze sprzedającym, rozkładają max na 15lat, 1 rok odroczona spłata kapitału tzn płace same odsetki, ale na 10%, jeszcze w tym tygodniu będę w banku to może mają coś nwego i dopytam się dokładnie o kredyty z częściową spłatą kapitału i preferencyjne. szkoda że z modernizacji gospodarstw nie można kupować ziemi

najwyżej na tym co dokupie będę przez 15 lat siać na zmianę jęczmień i łubin żeby było na odsetki

• 2 weeks later...