jaskółka Posted December 1, 2012 Report Posted December 1, 2012 potrzebuje pomocy w jaki sposób zdobyc pieniądze na zakup gruntu. wyszła taka sytacja ze muszę w krótkim czasie wykpić dzierżawę, sytuacja mnie zaskoczyła bo wykup był ustalony ze za jakieś 7 lat. już wiem że musze wziąc kredyt ale może wiecie coś o jakiś kredytach z dofinansowaniem, albo jakiś programach z arimr z których można jeszcze do końca roku skorzystać. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 2, 2012 Report Posted December 2, 2012 W programach ARiMR zakup ziemi jest traktowany po macoszemu i tu właściwie nie skorzystasz (w niektórych do 20% wartości inwestycji). Kredytów rozsądnie oprocentowanych też niema. Pozostają kredyty komercyjne. Quote
jaskółka Posted December 2, 2012 Author Report Posted December 2, 2012 no to mnie dobiłeś.... znalazłam w banku spółdzielczyn tylko kredyt inwestycyjny z poręczeniem hiptecznym, na całą wartość inwestycji tzn tyle co w umowie wstępnej ze sprzedającym, rozkładają max na 15lat, 1 rok odroczona spłata kapitału tzn płace same odsetki, ale na 10%, jeszcze w tym tygodniu będę w banku to może mają coś nwego i dopytam się dokładnie o kredyty z częściową spłatą kapitału i preferencyjne. szkoda że z modernizacji gospodarstw nie można kupować zieminajwyżej na tym co dokupie będę przez 15 lat siać na zmianę jęczmień i łubin żeby było na odsetki Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted December 14, 2012 Report Posted December 14, 2012 Ten kredyt to w zasadzie pewna opcja,ponieważ na inne rodzaje- nazwijmy to "dofinansowania" raczej nie ma co liczyć. Przynajmniej ja się nie spotkałem z jakąś większa aprobatą. Quote
Przemysław Posted December 18, 2012 Report Posted December 18, 2012 Na zakup gruntów ciężko jest znaleźć pieniądze, ale zawsze można spróbować wziąć kredyt na dowolny cel polecam stronę agrokredyty może tam czegoś się dowiesz.. Quote
Recommended Posts