niezapominajka Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Witamnie wiem czy to tutaj ale mam pytaniepotrzebuje kupi rope większa ilość czy mozna kupic po cenie hurtowej ?czy ktos wie gdzie sie o cos takiego dowiedziec? Quote
Miki Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Najlepiej popytać właścicieli prywatnych CPN'ów i z Nimi podpisać jakąś umwe. Ale zależy co to dla Ciebie znaczy duża ilść ropy? Quote
przemek2092 Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Dokładnie tak jak mówi Miki, i nie baw sie z jakimiś kolesiami co operują niższą cenę zazwyczaj taka współpraca źle sie kończy, najlepiej szukac pewnych źródeł A dzisaj nie brakuje oszustów co lubią ochrzcić trochę ropę i zarobić Quote
niezapominajka Posted December 4, 2012 Author Report Posted December 4, 2012 oszustów nie brakuje to fakt, ale przy takich cenach każdy upust sie liczy Quote
grzesiek12031980 Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Najlepiej dogadac sie z jakims kierowca ktory ze wschodu przywozi paliwo. Jakosc nie porownywalnie lepsza od polskiej. Quote
niezapominajka Posted December 4, 2012 Author Report Posted December 4, 2012 Najlepiej dogadac sie z jakims kierowca ktory ze wschodu przywozi paliwo. Jakosc nie porownywalnie lepsza od polskiej. Bardzo chętnie tylko gdzie takiego dorwać? Quote
DuzyGrzegorz Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Odpowiedzieć na CB na "oszczędności sprzedam". Quote
muzyk Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Uważajcie na oszustów,kolega kupił 400l wody zmieszanej z olejem napędowym i szukaj wiatru wpolu.POzdrawiam. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 U mnie tak kupił cztery beczki. Ropy odzyskał ok. 25 l. Cała beczka była wody a na wierzchu kilka cm ropy. W wodzie była farba żeby kolor nie rzucał się w oczy. Quote
muzyk Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Nie radzę szukać okazji,radzękupować w stacjach i to tych markowych. Quote
dominikp64 Posted December 5, 2012 Report Posted December 5, 2012 Ja kupuje od znajomego, który ma firmę budowlano-transportową. On kupuje po cenach hurtowych od dostawcy paliw. Dzieki temu zawsze moge liczyć na dużo tańszą ropę niż na stacjach. Quote
niezapominajka Posted December 5, 2012 Author Report Posted December 5, 2012 Ja kupuje od znajomego' date=' który ma firmę budowlano-transportową. On kupuje po cenach hurtowych od dostawcy paliw. Dzieki temu zawsze moge liczyć na dużo tańszą ropę niż na stacjach.[/quote'] Właśnie o cos takiego mi chodzi, bo wiem że niektórzy tak robią, że sprzedają po cenie hurtowej a moge prosić o kontakt? gg6027147 Quote
niezapominajka Posted December 5, 2012 Author Report Posted December 5, 2012 słyszałam też że niektóre firmy sprzedają bez Vat-u, znacie kogoś takiego? Quote
DuzyGrzegorz Posted December 5, 2012 Report Posted December 5, 2012 Niestety znam.ww2.senat.pl/k7/dok/sten/oswiad/wojciechowski/7002oc.pdfww2.senat.pl/k7/dok/sten/oswiad/wojciechowski/7002oa.pdfww2.senat.pl/k7/dok/sten/oswiad/wojciechowski/7002o.pdfTo paliwo kupowało także jedno z ministerstw, wszystko było legalne. To jeden z wielu przykładów. Jak wprowadzą podatek dochodowy to też tak będą niszczone gospodarstwa rolne. Quote
jg4374 Posted December 5, 2012 Report Posted December 5, 2012 na pewno w twojej okolicy jest jakiś hurtowy dostawca paliw poszukaj w prasie lokalnej i na pewno się dogadasz Quote
dominikp64 Posted December 6, 2012 Report Posted December 6, 2012 niezapominajka niestety nie mogę ci pomóc. On tylko mi tak sprzedaje paliwo nie chce, aby ciągle mu się po placu kręciły obce osoby. Dla kilku osób to nie problem, ale jak już by miał tak robić dla większej liczby to tylko by marnował czas. Quote
Mikruss Posted December 7, 2012 Report Posted December 7, 2012 Ja mam za płotem stację i jak biorę większa ilosć tzn tak ok 200 l min i wiecej to jest rabat, czasami cena hurtowa jest naprawde korzystna i się płaci nawet do 15 gr na litrze mniej Quote
niezapominajka Posted December 8, 2012 Author Report Posted December 8, 2012 Ja mam za płotem stację i jak biorę większa ilosć tzn tak ok 200 l min i wiecej to jest rabat' date=' czasami cena hurtowa jest naprawde korzystna i się płaci nawet do 15 gr na litrze mniej [/quote'] To ładnie ja potrzebuje min. 1000 litrów Quote
massay1 Posted December 8, 2012 Report Posted December 8, 2012 Znajomy pracuje w firmie transportowej. Mają swoją stację na terenie zakładu na której jest tylko ON. tankują na niej firmowe ciężarowe samochody. Ma ich kilkadziesiąt. Prawnikom udostępnił paliwo z tej stacji w limicie 60 litrów miesięcznie po 4,29zł. Skąd taka cena? Quote
niezapominajka Posted December 8, 2012 Author Report Posted December 8, 2012 Fajnie by było mieć taką możliwość zakupu Quote
Recommended Posts