kartech Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Piszę na tym forum po raz pierwszy.Mam mały warsztat ślusarski. Dostałem zlecenie naostrzenia stalnicy od jakiejś maszyny i nie wiem od jakiej. Jest ona długa na 865mm szeroka 50mm gruba 25mm i jest w przekroju w kształcie trapeza. Posiada na obu końcach dwa otwory. Jeden fi 24 drugi fi16. Jeśli ktoś wie, to prosiłbym o podanie informacji. Dostałem to zlecenie dlatego, że mam w warsztacie szlifierkę na płasko o długości stołu 1000mm, a nikt w okolicy nie ma dłuższej niż 600mm. Za podpowiedż z góry dziękuję. Quote
przemek2092 Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Jeżeli stalnica to pierwsze co przyszło mi do głowy to stalnica od sieczkarni niestety nie moge ci pomóc bo typów jest multum... może akurat znajdzie sie ktoś kto miał z takim czymś do czynienia czekamy na dalsze podpowiedzi Quote
DuzyGrzegorz Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 Pewnie to będzie Class - sklep.gaska.com.pl/JAG82-0030-980975-3-Stalnica-uniwersalna-ORGINAL-C%283,,6495%29.aspx Quote
kartech Posted December 5, 2012 Author Report Posted December 5, 2012 Pewnie to będzie Class - sklep.gaska.com.pl/JAG82-0030-980975-3-Stalnica-uniwersalna-ORGINAL-C%283' date=',6495%29.aspx[/quote'] Tak to jest to. Wielkie dzięki. Nie spodziewałem się ceny tak dużej za tak prosty w sumie element i łatwy do zrobienia. Jakby ktoś chciał coś takiego lub podobnego naostrzyć, splanować, czy dorobić to polecam swoje usługi. Mam też dwie frezarki, dwie tokarki (numeryczna i konwencjon.), dwie wiertarko-gwinciarki (numeryczna i konwen.), małą dłutownicę, piłę taśmową, wypalarkę plazmową dwie spawarki migomaty i jeszcze sporo drobnego sprzętu. Polecam się, bo mam sporo wolnych mocy produkcyjnych. Kartech Quote
Recommended Posts