vegeta155 Posted December 16, 2012 Report Posted December 16, 2012 Witam, podczas jazdy ciągnikiem nagle zatrzymał się, zgasły wszystkie światła. Nie wiedząc co się dzieje zgasiłem go a potem próbowałem go odpalić ale okazało się że akumulator jest rozładowany. Odpaliłem go przy pomocy drugiego ciągnika(połączyłem kablami i odpalił przy tej pomocy). Teraz normalnie zapala jednak nie działają żadne światła ani nie chce ruszyć. Tur także działa normalnie. Może ktoś wie jaka może być przyczyna? Quote
Miki Posted December 16, 2012 Report Posted December 16, 2012 Bardzo możliwe że poszły jakieś bezpieczniki. Ale dokładnie Ci nie powiem bo nie jestem serwisantem ;-). Quote
muzyk Posted December 16, 2012 Report Posted December 16, 2012 Niestety nowoczesne ciągniki posiadająelektronike i morze ci pomóc tylko elektronik a jak co nawali w czasie nasilonych prac polowych.Pozdrawiam. Quote
vegeta155 Posted December 17, 2012 Author Report Posted December 17, 2012 Bezpieczniki wszystkie sprawdzone i wszystko sprawne. Macie racje raczej bez podłączenia pod komputer się nie obejdzie Quote
john 7800 Posted June 16, 2013 Report Posted June 16, 2013 JD mają dwie pary bezpieczników pozdro:) Quote
piterrrmen94 Posted June 16, 2013 Report Posted June 16, 2013 Siema ja też miałem JD i strasznie wadliwe są w nik przekaźniki i kostki bezpiecznikowe poprostu jak odpalisz go to poruszaj kostkami każdą z osobna i powinno działać to może byc poprostu wada fabryczna kostki jak pytania to pisz na prywatny pomoge. Pozdrawiam Piotr Morawa Quote
Recommended Posts