Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam kolegów po fachu :) Dosc niedawno zakupiłem ciagniczek John Deer 7700 i chcialem sie zorientowac na co warto zwrocic uwage przy takim bydlaczku jak wam sie sprawuja jesli ktos ma jakie najczestrze awarie(odpukac) ? Przegladalem troche w necie na temat tego ciagniczka ale nic specjalnego nie znalazlem. Bede wdzieczny jesli ktos bedzie chojny podzielic sie ze mna i przy okazji innymi wiedza i doswiadczeniem na ten temat, przy okazji pozdrawiam wszystkich no i zdrowych wesolych niech nam sie lepiej zyje;)

Posted
Napisz coś więcej na temat tego ciągnika czy nowy czy używany jak Ci się sprawuję itd.Pozdrawiam.
Przepraszam nie zwróciłem uwagi na rok produkcji.Radziłbym wymienić chociaż olej w silniku ifiltry.Słuchać jak pracuję,częstobacznie go oglądać czy nie ma wycieków,luzów i dopuki go nie poznasz to nie dawać mu po garach.Narazie to na tyle.Pozdrawiam.
Posted
Ciagniczek zakupiony zaraz po żniwach kupiony od naprawde uczciwego sprzedawcy ktorego moge polecic po gruntownym przegladzie tak ze niczego sie nie obawiam i na areale ok 70 ha naprawde zrobil swoje... bez zarzutu wszystko dziala sprawnie a legendy o smoczym spalaniu paliwa moge wykluczc bo naprawde jestem milo zaskoczony, prawdziwy komfort pracy ciagnik nie ma zadnych oporow przeciazen lekka przyjemna praca , zero wyciekow a przedni TUZ swietnie sie spisal wraz z dorobionym ze starego kultywatora i arkusza blachy pseudo spychem przy rozgarnianiu i ugniataniu kiszonki z kukurydzy. Poki co jestem naprawde zadowolony z maszyny nie ma nawalone elektroniki a i tak jest latwy i prosty w obsludze, jak narazie wielkich mrozow nie bylo ale przy -15'C odpala bez problemu.Jestem tylko ciekaw jak bedzie dalej a jesli ktos ma jakies ciekawe wskazowki badz ciekawostki chetnie poslucham;-)