lala07 Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Witam mam problem z ciągnikiem podnośnik już mi robili 4 razy i nic a w sumie już było 11 napraw i diler nie chce mi go wymienić na nowy a gwarancja mi się kończy w maju co mam zrobić żeby zmusić dilera do wymiany na nowy. Proszę o rady z góry dzięki Quote
muzyk Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Niestety zostałoCi się tylko zwrócić do prawników.Podrawiam. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Zgłoś się do rzecznika konsumentów. Jest w każdym powiecie. Do jego zadań należy między innymi:- zapewnienie konsumentom bezpłatnego poradnictwa konsumenckiego i informacji prawnej w zakresie ochrony konsumentów;- występowanie do przedsiębiorców w sprawach ochrony interesów i praw konsumentów;- udzielanie konsumentom pomocy przy dochodzeniu roszczeń na drodze sądowej.Możesz też dokładnie opisać sprawę to coś poradzimy. Quote
Mikruss Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 i kjeszcze zgłosić fakt o wadliwym ciągniku do ogólnopolskiej gazety np. top agrar polska - zawsze takie coś motywuje dilera Quote
darful Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Wszystkie rady są dobre,dodałbym do tego jeszcze biegłego sądowego -a najlepiej wysłać to wszystko na piśmie,na pewno warto iść do rzecznika konsumentów(tak jak już pisał DuzyGrzegorz) Quote
garzew Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Przy takiej ilości napraw, taki wadliwy sprzęt powinien zostać wymieniony, albo przynajmniej cały wadliwy podzespół, skoro nie są w stanie tego naprawić.A te wszystkie wady i naprawy to dotyczyły tylko podnośnika czy również innych podzespołów i jaki to ciągnik jeśli można wiedzieć? Quote
lala07 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 6 napraw podnośnika a reszta to inne podzespoły Quote
Recommended Posts