henryk Posted December 31, 2012 Report Posted December 31, 2012 witam -chciałbym u mojej 360 tki założyć biegi w podłodze,słyszałem że jest to możliwe ale nie mam pojęcia jak to zrobić,od czego zacząć,dodam że jeśli ktoś pomoże to jestem pojętym i wiele innowacji sam wprowadziłem w różnych maszynach rolniczych-pozdrawiam i czekam
Biznez404 Posted December 31, 2012 Report Posted December 31, 2012 Wydaje mi się że musisz luknąć na ciągnik c- 362 to jest wersja eksportowa on miał biegi w podłodze
massay1 Posted December 31, 2012 Report Posted December 31, 2012 Nie ma z tym większego problemu. Kupujesz coś takiegosklep.techrol.com/catalog/product/id/34629sklep.techrol.com/catalog/product/id/2311sklep.techrol.com/catalog/product/id/11092I skręcasz. henryk 1
henryk Posted January 1, 2013 Author Report Posted January 1, 2013 dzięki-rozumię że mam kupić te 3 detale i założyć przedtem muszę coś wywalić,chyba nie będzie problemu,nie wiem czy u mnie w grene w Koninie to kupię,gdybyś mi mógł jeszcze trochę objaśnić montaż to będę wdzięczny -pozdrawiam
massay1 Posted January 1, 2013 Report Posted January 1, 2013 Kupujesz te trzy elementy, trzeba jeszcze osłonę drążka gumową z 330. Odkręcasz starą oryginalną podstawę wraz z drążkiem z pokrywy skrzyni biegów, Pierw montujesz tą największą tak byś w otworze widział nacięcia w listwach w których porusza się wybierak. nie jestem pewny w którą stronę będzie odwrócona ta podstawa, potem drążek i jego obudowę. nia ma tam filozofi prawdopodobnie źle po prostu się nie da.
henryk Posted January 1, 2013 Author Report Posted January 1, 2013 Kupujesz te trzy elementy' date=' trzeba jeszcze osłonę drążka gumową z 330. Odkręcasz starą oryginalną podstawę wraz z drążkiem z pokrywy skrzyni biegów, Pierw montujesz tą największą tak byś w otworze widział nacięcia w listwach w których porusza się wybierak. nie jestem pewny w którą stronę będzie odwrócona ta podstawa, potem drążek i jego obudowę. nia ma tam filozofi prawdopodobnie źle po prostu się nie da.[/quote'] bardzo serdecznie dziękuję-jutro wybieram się do grene-pozdrawiam
garzew Posted January 2, 2013 Report Posted January 2, 2013 Witam. Dlaczego chcesz przenieść biegi na spód - ciężko wchodzą? Ja tyle lat jeżdżę 60-tką i bardzo mi pasuje taki układ biegów. A w ogóle będzie wystarczająco dużo miejsca, żeby umieścić przełączanie biegów na dole?
massay1 Posted January 2, 2013 Report Posted January 2, 2013 Chodzą lżej(przynajmniej w tej w której ja to miałem okazję ćwiczyć) Mo zna zmieniać biegi lewą ręką jednocześnie sterując hydr. zew. , nie trzeba się tak naciągać do przody jak ma się pokaźny wzrost.Więcej nic nie wymyślę. Jest to po prostu ciekawe, takie inne.
izydor6280 Posted January 2, 2013 Report Posted January 2, 2013 kolego masz racje, biegi wchodza lzej i co wazne przy ladowaczu mozna je zmieniac lewa reka, ale chyba bedziesz musial przerabiac troche ta dzwidnie z 330no i troche ciezko moze byc wysiadac
przemek2092 Posted January 2, 2013 Report Posted January 2, 2013 Koledzy jeśli ustawicie odpowiednio drążek to większego problemu nie będzie z wysiadaniem w zetorze np. też mamy w podłodze a jest całkiem wygodnie, wiadomo 60 ma mniej miejsca ale jeśli nauczymy się umiejętnie siadać i wstawać to zapomnimy że to nam przeszkadza ;D pozdrawiam
henryk Posted January 2, 2013 Author Report Posted January 2, 2013 To znowu ja ,już miałem jechać do grene po te 3 części i zajrzałem do swego ursusa i zastanawiam się czy ten drążek zmieści mi się pod fabryczną deska rozdzielczą gdyż maskę mam oryginalną która prawie łączy się z siedzeniem,jeśli ktoś z was ma fabryczne siedzenie i oryginalną maskę no również biegi o których mowa to bardzo proszę o podpowiedź,nie chciałbym porozbierać i kupić nowe części jakby miało się okazać to pomyłką-pozdrawiam
garzew Posted January 3, 2013 Report Posted January 3, 2013 No właśnie o tym mówię. Chyba będziesz musiał przerobić albo uciąć kawałek deski rozdzielczej, aby zmieścić dźwignię do biegów.Albo pomyśl by kupić nową deskę rozdzielczą - niedawno remontowałem kabinę i w zestawie była też nowa deska rozdzielcza, znacznie krótsza i tak ustawiona pod kątem tak, że w ciągniku robi się trochę więcej miejsca.
massay1 Posted January 3, 2013 Report Posted January 3, 2013 Znajomy u którego to widziałem miał pół 60-ki rozkopane. Deskę zrobił nową krótszą, orbitrol, maska otwierana jak w 330. Po tych jego kombinacjach trudno powiedzieć czy ta wajcha się tam jakoś mądrze wkomponuje w oryginale. Jeden z linków które podałem to dźwignia biegów. Nie wiem teraz czy taka jak w 330. Ale podobna.
izydor6280 Posted January 3, 2013 Report Posted January 3, 2013 kolego jak juz napisalem bedziesz musial odpowiednio wygiac dzwignie i sie zmiesci pod starya maska[video=youtube] na filmiku widac
henryk Posted January 3, 2013 Author Report Posted January 3, 2013 dobra wszystko wiem najlepiej byłoby zmienić deskę rozdielczą nowego typu tak żeby zegary były z drugiej str.kierownicy wtedy będzie to najlepsze rozwiązanie-dziękuje za obszerne wiadomości w tym temacie,sasiad ma taką deskę gdyż zakładał całą maskę nowego typu,bedę próbował kupić nowoczesną deskę-pozdrawiam wszystkich którzy naprawdę wiele mi pomogli,temat uważam za zamknięty.
Miki Posted January 3, 2013 Report Posted January 3, 2013 No to w takim razie zamykam i mam nadzieje, że temat posłuży innym internautom z podobnym dylematem i ułatwi wykonanie tej właśnie modernizacji poczciwego Ursusa C-360 ;-). henryk 1
Recommended Posts