niezapominajka Posted January 2, 2013 Report Posted January 2, 2013 Witam, mam problem z gołębiami w stodole i nie wiem jak się ich pozbyć. Mogę je przerobic na rosołek ale nie wiem jak je złapać. Pomóżcie proszę, nie mam sumienia niszczyć gniazd. Quote
Miki Posted January 3, 2013 Report Posted January 3, 2013 Najskuteczniejszym chyba sposobem jest stara poczciwa wiatrówka ;-). Quote
Jac555 Posted January 3, 2013 Report Posted January 3, 2013 Jeśli chciałbyś się ich pozbyc to najlepeij pewnie byłoby użyc odstraszacza ultradźwiękowego.Jesli złapać to możesz tak jak kolega mowił wiatrówką je potraktować albo bardziej humanitarnie złapać do pułapki żywołownej Quote
niezapominajka Posted January 6, 2013 Author Report Posted January 6, 2013 Trochę złapaliśmy i rosołek będzie a reszta widzę, że niestety do odstrzału. Chociaż jak się wypłoszą to może same sobie odfruną.Może pomyślę nad tym ultradźwiękiem, a te pułapki żywowowe to jak to działa? Quote
Miki Posted January 6, 2013 Report Posted January 6, 2013 Masz klatke zatrzaskową, wkładasz do niej przynęte, ptaszek wlatuje ale już nie może wyjść ;-). Tylko że te klatki są dość drogie i jeśli ten problem sie nie powtarza to nie warto inwestować ;-). Quote
Jac555 Posted January 7, 2013 Report Posted January 7, 2013 No taki chwytak na gołębie kosztuje ok. 100 zł, wtedy masz taka siatkę na spreżyniowym stelazu, który wbijasz w ziemie, dookoła można wysypać ziarno zeby ptak sie złapał Z tym odstraszaczem to sprawisz, ze juz nie beda przylatywac ani nie zadomowią sie juz w stodole Quote
niezapominajka Posted January 7, 2013 Author Report Posted January 7, 2013 Mam nadzieję że jednorazowa akcja no i o to chodzi by nie wracały Dzięki za rady pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted January 8, 2013 Report Posted January 8, 2013 ale jak nie wrócą to rosół teraz tylko z kury lub kaczki Quote
VoYtek8 Posted January 23, 2013 Report Posted January 23, 2013 Rosół z gołębia to mi bardziej smakuje niż z kury, jak ja bym miał je w stodole to bym stopniowo wybijał żeby było więcej rosołu Quote
Recommended Posts