Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam, mam problem z c330, gdy jest zimny i go odpalę to mam wrażenie że nie pali na jeden tłok, chodzi nie równo, po chwili gdy się już rozgrzeje to wszystko jest w porządku,czego to może byc wina? czekam na podpowiedzi ;) z góry dziękuje
Posted
moim zdaniem jeśli słychać skrzypienie obydwu końcówek podczas obracania rozrusznikiem na odprężniku to końcówki powinny być w miarę dobre ,być może masz zapieczone pierścienie może popękane na jednym tłoku lub wypalone zawory a może brak luzu na zaworach najlepiej zmierz sprężanie na obydwu cylindrach a przy większych przedmuchach wyczujesz obracając wał ręcznie (kolbą) jeszcze sprawdż czy chodzi na jednym tłoku czy przerywa na obydwu i jest takie wrażenie po zapaleniu zimnego silnika zluzuj przewód na pompie wtryskowej po chwili zakręć a zluzuj drugi i będziesz wiedział
Posted
pompę to trzeba zrobić w dobrym zakładzie bo w moim przypadku nie natrafiłem jeszcze na taki by wszystko było ok.sekcje w pompie to każdy może wymienić ale ustawć dawkę i zgrać z regulatorem to nie zawsze w każdym zakładzie potrafią
Posted
Problem jednak tkwił w pompie, zawiozłem ją do innego zakładu i dokładnie mi ją sprawdzili, sekcje wymieniłem jeszcze raz i było warto, teraz silnik chodzi jak zegarek ;) jak widać na moim przypadku trzeba bardzo uważać z tymi zakładami, i nie warto oszczędzać na tym ;) pozdrawiam