Jump to content

Recommended Posts

Posted
Jeździłem chwilę Renault 120.54 (chyba jakoś tak albo 34 nie pamietam dokladnie), ciągnik z 84 roku, godzin chyba ze 20 tyś, palił na dotyk a kopa miał niesamowitego, skrzynia prosta ale lubioą sie sypać synchronizatory ;)
Posted
usterka synchronizatorów zależy głównie od operatora chodzi mi o rewers bo jest napisane by zmienić kierunek jazdy treba się zatrzymać a biegów w polu podczas pracy się nie przełącza tylko rewers
Posted
Ja nie za bardzo to rozumiem co piszecie o tych Renault... Przecież palenie na dotyk na zależy od marki i modelu ciągnika tylko od akumulatorów alternatora rozrusznika itd. Praca skrzyni biegów zależy tylko od operatora, jak próbujesz zmieniać biegi jak w czołgu w rozwalisz najporządniejszą skrzynię biegów, a jak delikatnie się obsługujesz to najbardziej nieudana i awaryjna posłuży latami. Ze spalaniem to się zgodzę Renault ma dośc niskie spalanie w porównaniu to wyżej wymienionych JD i Zetorów, ale to i tak nic nie zmieni bo przecież ten ciągnik to nie może być Renault albo New Holland.
Posted
do VoYtek8 akurat palenie podczas mrozów w 155 54 nie zależy od akumularów alternatora i rozrusznika bo te rzeczy zawsze muszą być sprawne tylko od tego że po podaniu prądu do cewki na pompę wtryskową za pomocą przycisku start (nie mylić z uruchamianiem rozrusznika) coś się zmienia w pompie tylko na czas rozruchu nie wiem dokładnie co ale przypuszczam że dawka paliwa i nawet przy wolnym obracaniu wałem silnik na większym mrozie pali na dotyk ,ja kilka lat temu byłem tego zdania że nie może być renault kupiłem ursusa 1614 lecz po kilku latach go sprzedałem a kupno tego ursusa dla mnie było dużym błędem i życzył bym sobie by mnie wtedy ktoś przekonał bym podjął inną decyzję Pozdrawiam.