Jump to content

Recommended Posts

Posted

myślę że powinieneś znaleźć w swojej okolicy ludzi którzy maja kombajny różne i poprosić o jakieś delikatne zapoznanie się z tematem od ich strony, obejrzeć z bliska co z czego i do czego, posłuchać opinii każdego z nich. ja tak robię.

ile ludzi tyle opinii- sąsiad ma z056 i mercatora i chwali obydwa ale widzę że na claasa ma więcej roboty.

i dla tego proponuję ci kontakt bezpośredni gdzieś w okolicy z maszyną.jakieś przykłady,w bizonie sterujesz kilkoma dźwigniami przy kierownicy w klasie masz to wszystko w jednej, jeżeli ma sieczkarnie załączaną jak ten wcześniej elektr. to ok a jak nie to dzwigania, szarpania. ale wiadomo że jak chcesz coś lepiej to i kasa za tym idzie.

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba ten mój sąsiad jest nieco zazdrosny :) nie chciał mi mówić za wiele i ogólnie zniechęcał mnie do gospodarki :)

Cóż ... :)

W sumie niczego się nie dowiedziałem :)

Wobec tego pozostało mi zdać się na Waszą pomoc i doświadczenie. Mam masę pytań dotyczących dopłat, wniosków itp :)

• 1 year later...
  • 2 months later...
Posted
Sytuacja się nieco zmieniła,a właściwie wybór sprzętu. Bizon jest Super, bo Polski i kropka. Jednak mam u siebie we wiosce mechanika, który zna na pamięć kombajny Fortschritt E 514 i w razie co naprawi po ciemku. Kto ma takiego , to kupię. Ważne aby był z sieczkarnią. tel. 510 54 00 15
Posted
I ten złom i ten złom .Kup sobiejakiegoś małego Fergunsona lub Klassa i będziesz człowieku zadowolony a sam sobie chcesz usilnie stworzyć sobie problemy.Pozdrawiam.
Posted

I ten złom i ten złom .Kup sobiejakiegoś małego Fergunsona lub Klassa i będziesz człowieku zadowolony a sam sobie chcesz usilnie stworzyć sobie problemy.Pozdrawiam.

Nie stać mnie na naprawy za 20 tys. Te pseudo nowoczesne maszyny to złom. Mnie interesuje coś, co jest tanie w utrzymaniu i niezawodne. Chcę rozwijać gospodarstwo, a nie nabijać kabzę koncernom.

Popytałem, poszukałem i wybieram Fortschritta E 514. Ma najlepsze recenzje i jest niezawodny, a ewentualne ceny części oscylują w granicach flaszki :D To jest porządny sprzęt !

P.S.

Znajomy ma Classa, padły dwa tryby w skrzyni biegów. Naprawa wyniosła 20 tysi. Pozdrawiam :)

Posted
Twój cyrk twoje małpy nie myśle Cię przekonywać bo widze że nie przekonam cię aprzyszłość pokażę kto miał rację.Twój znajomy okropnie dał się zrobić w bambuko.Pozdrawiam.