kubusjettaII Posted January 11, 2013 Report Posted January 11, 2013 myślę że powinieneś znaleźć w swojej okolicy ludzi którzy maja kombajny różne i poprosić o jakieś delikatne zapoznanie się z tematem od ich strony, obejrzeć z bliska co z czego i do czego, posłuchać opinii każdego z nich. ja tak robię.ile ludzi tyle opinii- sąsiad ma z056 i mercatora i chwali obydwa ale widzę że na claasa ma więcej roboty. i dla tego proponuję ci kontakt bezpośredni gdzieś w okolicy z maszyną.jakieś przykłady,w bizonie sterujesz kilkoma dźwigniami przy kierownicy w klasie masz to wszystko w jednej, jeżeli ma sieczkarnie załączaną jak ten wcześniej elektr. to ok a jak nie to dzwigania, szarpania. ale wiadomo że jak chcesz coś lepiej to i kasa za tym idzie. Quote
Mars9 Posted January 11, 2013 Author Report Posted January 11, 2013 Ma jeden gość u nas classa , ale nie wiem jakiego. Idę zobaczyć i pogadać Powiem Wam, jak wrócę Quote
kubusjettaII Posted January 11, 2013 Report Posted January 11, 2013 jeszcze jedno tu porównujemy bizona z claasem gdzie bizon ma modeli podstawowych około 7 a claas ...albo jeszcze więcejchoć wiem że zakładamy dwa bizony 56 i 58 ale claas dalej tyle samo Quote
Mars9 Posted January 11, 2013 Author Report Posted January 11, 2013 Chyba ten mój sąsiad jest nieco zazdrosny nie chciał mi mówić za wiele i ogólnie zniechęcał mnie do gospodarki Cóż ... W sumie niczego się nie dowiedziałem Wobec tego pozostało mi zdać się na Waszą pomoc i doświadczenie. Mam masę pytań dotyczących dopłat, wniosków itp Quote
Mars9 Posted January 12, 2013 Author Report Posted January 12, 2013 Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi i sugestie. Ten wątek wyczerpaliśmy chyba zupełnie Teraz nowy wątek o dopłatach, składaniu wniosków itp Quote
bartek_b Posted January 16, 2014 Report Posted January 16, 2014 Mars9 skąd jesteś bo mam na zbyciu rekorda?! Quote
Mars9 Posted March 23, 2014 Author Report Posted March 23, 2014 Sytuacja się nieco zmieniła,a właściwie wybór sprzętu. Bizon jest Super, bo Polski i kropka. Jednak mam u siebie we wiosce mechanika, który zna na pamięć kombajny Fortschritt E 514 i w razie co naprawi po ciemku. Kto ma takiego , to kupię. Ważne aby był z sieczkarnią. tel. 510 54 00 15 Quote
Mars9 Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 A który jest lepszy w sensie mniej awaryjny ? Fortschritt E 514, czy E 516 ?Doradźcie cóś Quote
muzyk Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 I ten złom i ten złom .Kup sobiejakiegoś małego Fergunsona lub Klassa i będziesz człowieku zadowolony a sam sobie chcesz usilnie stworzyć sobie problemy.Pozdrawiam. Quote
Mars9 Posted March 25, 2014 Author Report Posted March 25, 2014 I ten złom i ten złom .Kup sobiejakiegoś małego Fergunsona lub Klassa i będziesz człowieku zadowolony a sam sobie chcesz usilnie stworzyć sobie problemy.Pozdrawiam. Nie stać mnie na naprawy za 20 tys. Te pseudo nowoczesne maszyny to złom. Mnie interesuje coś, co jest tanie w utrzymaniu i niezawodne. Chcę rozwijać gospodarstwo, a nie nabijać kabzę koncernom. Popytałem, poszukałem i wybieram Fortschritta E 514. Ma najlepsze recenzje i jest niezawodny, a ewentualne ceny części oscylują w granicach flaszki To jest porządny sprzęt ! P.S. Znajomy ma Classa, padły dwa tryby w skrzyni biegów. Naprawa wyniosła 20 tysi. Pozdrawiam Quote
muzyk Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 Twój cyrk twoje małpy nie myśle Cię przekonywać bo widze że nie przekonam cię aprzyszłość pokażę kto miał rację.Twój znajomy okropnie dał się zrobić w bambuko.Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts