damario Posted August 13, 2013 Report Posted August 13, 2013 Witam. Jakie ceny ubojnie mówią wam ceny na ten sezon???? świętokrzyskie 9 zł. netto Niezłe bzdury opowiadasz, płacą 7,50 zł Quote
duss Posted August 15, 2014 Report Posted August 15, 2014 witam serdecznie.. Chcialem prosic o rady w sprawie zakupu/hodowli gesi. Co mam i co chcialbym miesc? Co mam?:- mam wygrodzona czesc posesji ~ 2000m2 (nieuzytek z moimi 9 ulami;) mam co kosic ....wiec niech sie kosi samo ,- dostep do wody + prad ,- moze w najblizszym czasie powstanie tam jeszcze staw 30m2 z deszczowka.- na tym terenie mam garaz blaszany (zostal z budowy), ale bywa w nim b.goraco jak przyswieci slonce....wiec raczej na kurnik odpada...nooo chyba ,ze obsypie go ziemia i wyizoluje....to bede mial ladny kurnik 20m2 - chcialbym miesc 2-4 moooze 6 gesi + kilka kaczek/kur (tylko na wlasne prywatne potrzeby). Pytania:- jak ew. z czego powinien byc kurnik dla w/w zwierzat?- jakie grzendy/legowiska - moze ktos ma jakies foto?- jakie polecacie rasy jezeli chodzi o gesi i kaczki?- jak wyglada zycie ptactwa domowego i obowiazki z tym zwiazane? (czy tylko otwarcie kurnika....papu....wybieg .... i zamkniecie kurnika?),- na co zwracac uwage w takiej malej domowej hodowli?- jak wyglada zycie ptactwa zima?- kiedy najlepiej zaczac taka hodowle? wiosna ? lato? po wakacjach?- w jakim wieku kupowac kaczki gesi? dzieki za info. dzieku za wszelkie info. Quote
ania1983 Posted August 15, 2014 Report Posted August 15, 2014 Duss, w tym temacie sporo jest już napisane, ale i sporo się dowiesz. zapraszamy http://www.rolnik-forum.pl/Thread-porozmawiajmy-o-hodowli-drobiu -a tak na szybko:-kurnik może być drewniany albo murowany.-grzędy dla kur w formie drabinek, kaczki i gęsi śpią na podłodze, więc muszą mieć więcej ściółki-co do ras gęsi i kaczek, to zależy, na ozdobę czy na mięso-obowiązki: rano wypuszczasz, jedzenie, woda, wieczorem jak już się nauczą same wracają w większości, chociaż z kaczkami i gęsiami to różnie bywa w ciągu dnia trzeba dopatrzeć czy nic się nie dzieje-nie wiem co masz na myśli pytając na co zwracać uwagę-zimą: to zależy od pogody. ja nie ma śniegu albo jest go mało, to moje kury chodziły do -15 stopni. miały uchylony kurnik i jak chciały to siedziały w nim, a jak chciały siedziały na polu. gęsi na polu siedziały -kiedy zacząć? to zależy w jakim wieku kupisz ptaki. jeśli młode to najlepiej wiosna, ale jak byś chciał kupić od kogoś starsze to i teraz można. -to już zależy od warunków jakie możesz im zapewnić... i naprawdę zapraszam na nasz temat, poczytaj bo o wszystkim tym już rozmawialiśmy Quote
waldek2go Posted August 21, 2014 Report Posted August 21, 2014 Tak z własnych doświadczeń jaki rodzaj poideł stosujecie do gęsi?Zwykłe wolnostojące poidła czy jakieś systemy pojenia do gęsi? Quote
ewakaspero Posted December 2, 2014 Report Posted December 2, 2014 Wielkopolska proponowała mi cenę 7.50 lub cenę rynkową Quote
Gesi Posted February 19, 2018 Report Posted February 19, 2018 Witam, prowadzimy kontraktacje gęsi na sezon 2018 .Oferujemy profesjonalne doradztwo w zakresie chowu gęsi. Kredytujemy pisklęta,udzielamy wsparcia finansowego w prowadzeniu hodowli. Kontakt 697999774 lub artur_telega@o2.pl. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts