Mars9 Posted January 15, 2013 Report Posted January 15, 2013 Witam wszystkich forumowiczów:)Mam pytanie dotyczące dopłat jakie są przyznawane w ramach programu rolno-środowiskowego. Jakie macie doświadczenia ? jak łączycie różne programy w ramach rolno-środowiskowych ? Na co trzeba zwrócić uwagę, i czy są jakieś zagrożenia z tego tytułu ?Jak jest z powiększeniem obszaru PEG ? Jeśli nie jest przyznany na cały obszar posiadanego gospodarstwa, ze względu na ówczesną złą kulturę rolną lub jej brak. Czy wystąpienie z wnioskiem do ARiMR o powiększenie PEG o ten obszar jest zasadne ? Quote
Christopher0404 Posted January 15, 2013 Report Posted January 15, 2013 Ja osobiście polecam. Praktycznie do każdego profilu gospodarstwa idzie wybrać jakiś wariant tak by można dodatkowo dostać dopłaty.Wejdź na strony ARiMR lub MRiRW lub wiele innych poświęconych programom PROW ? za dużo jest informacji by opisać wszystko.Są oczywiście dodatkowe zobowiązania, ale w stosunku do kwot, jakie można uzyskać nie jest to taki duży nakład pracy i obowiązków. Quote
Mars9 Posted January 15, 2013 Author Report Posted January 15, 2013 A co z powiększeniem obszaru PEG ? A program "młody rolnik" ? Wiadomo już coś ? Bo nie mogę znaleźć informacji na 2013 rok. Quote
Recommended Posts