ziomen92 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Witam od jakiegos czasu w moim traktorku ursusie 2812 ze skrzyni biegow dochodza niepokojące stuki. Słychac je tylko gdy siknik jest rozgrzany i synchroizuja sie z obrotami tzn. im wieksze obroty tym czesciejsze stuki. A gdy wcisnie sie sprzeglo ustaja. Olej w skrzyni jest, sprawdzalem. Z wbijaniem biegow niema najmniejszego problemu, czy na terenowym czy szosowym. I nie mam pojecia o co chodzi. Moze ktos z Was mial juz taka awarie albo bedzie wiedzial co moze byc jej przyczyna. Z góry dzieki za jakiekolwiek odp. Quote
muzyk Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Niekoniecznie te jak określiłeś ;stuki; muszą pochodzić z skrzyni biegów.Moja rada używać ciągnika bacznie słuchać i obserwować.Pozdrawiam. Quote
Zefir 85 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Możliwe że wodziki są poluzowane albo jakieś tryby są urwane i ząbki latają po obudowie Miałem tak w C-330Pod górkę nie chciał jechać na 4 tylko na 3 szedł ale z bólem:) Quote
Recommended Posts